iKiNCi AMATÖR KÜME'DE FİKSTÜR ÇEKiLDi

Mehmet Karabacak İkinci Amatör Küme 2016-2017 Sezonu fikstür çekimi hafta sonu Sümer Amatör Evi'nde gerçekleşti. Fikstür çekimine ASKF Başkanı Musa Soykarcı, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve İkinci Amatör Küme takımlarının temsilcileri katıldı.

iKiNCi AMATÖR KÜME'DE FİKSTÜR ÇEKiLDi

Erkilet sahalarının isimleri belli oldu
 
Fikstür çekimi öncesi açıklamalarda bulunan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, İkinci Amatör Küme liginin bu sezon merhum Mehmet Karabacak adıyla anılacağını söyledi. Soykarcı aynı zamanda Erkilet'te yapımı devam eden 2 sahadan birine yine Mehmet Karabacak, diğerine ise amatöre hizmet vermiş Erkiletspor'un duayen isimlerinden Abdullah Türktekin'in adının verileceğini söyledi. İki Erkiletli Karabacak ve Türktekin'in ismi Erkilet'teki sahalarda yaşatılacak. 
 
2 Grupta 20 takım mücadele verecek
 
Fikstür çekimi öncesi takımların yöneticilerine ve hocalarına yaş uygunluğu ile ilgili birkaç önemli bilgi verildi ve amatör kitapçığın mutlaka okunması gerektiği bildirildi. Daha sonra fikstür çekimine geçildi. A ve B olmak üzere 2 farklı grupta toplam 20 takım yer aldı. Öncelikle geçen sezon 1. Amatör'den düşen 4 takım kura çekilerek farklı gruplara yerleştirildi. Toplam 6 deplasman takımı da yine aynı şekilde 3'erli olarak 2 farklı gruba yerleştirildi. 2 Yeşilhisar ekibinden Y.Hisar Gençlikspor A grubuna, Y.Hisar Belediyespor ise B grubuna yerleştirildi. Gruplar ayarlandıktan sonra fikstür numaraları belirlendi ve yeni sezonun fikstürü belli oldu.
 
2 yeni takım katılsı
 
Bu sezon İkinci Amatör Küme'de 2 yeni takım dikkat çekti. Yeni kurulan Özvatan Belediyespor ile Makfitspor bu sezon ilk kez lige katılacaklar. Özvatan Belediyespor yeni bir yönetimle lige iddialı gelecek. Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir de fikstür çekimine bizzat gelerek," Bu sezon iddialıyız. Özvatan'ın ismini duyuracağız. Amatöre hizmet eden bir ilçe ve belediye olacağız. İlçemize gelen takımları da en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.
 
Malzeme yardımı yapılacak
 
ASKF Başkanı Musa Soykarcı, fikstür çekiminde malzeme dağıtılacağının müjdesini verdi. Soykarcı," İkinci Amatör Küme başlamadan önce malzeme yardımı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, toplam 80 takımımıza malzeme yardımı yapılacak. 80 takıma 25'er tane eşofman takımı ve malzemelerin konulacağı çanta verilecek" dedi.
 
Haber-Foto: Muhammed Kösedağ
 
A grubu takımları
 
Argıncık Esnafspor 
Gençlerbirliği
Yeşilhisar Gençlikspor
Erciyes Reşadiye
Özvatan Belediyespor
Kayseri İdmanyurdu
Kıranardı Belediyespor
Anbar Kızılırmak
Kuşçu Mithatpaşaspor
Yıldırım Beyazıt Şafakspor
 
A grubu ilk hafta maçları
 
Yb. Şafakspor - Özvatan
A.Esnafspor - Gençlerbirliği 
K.Mithatpaşa - K. İdmanyurdu 
E.Reşadiye - Kıranardı
Yeşilhisar Gençlik - A. Kızılırmak
 
**********************************
 
B grubu takımları
 
Yeşilhisar Belediyespor 
Sümerspor
Pınarbaşı Belediyespor
Felahiye Belediyespor
Yeni Erciyesspor
Anadolu Yıldızları
Güneşli Gençlikspor
Ünal Süt Yavuzspor
Makfitspor
Mevlana Yıldızspor
 
B grubu ilk hafta maçları
 
Ünal Süt Yavuzspor - Mevlana Yıldızspor
Anadolu Yıldızları - Yeni Erciyes
Pınarbaşı Bld - Yeşilhisar Belediyespor
Makfitspor - Güneşli Gençlik
Felahiye Belediyespor - Sümerspor