İHTİLAF CAMİYİ KAPATTI

Kayseri'deki Kumarlı yolu üzerinde yer alan Arifler Çevre Cami'nin ihtilaf nedeni ile 6 yıldır imamı olmadığı için kapalı olduğu iddia edildi.

İHTİLAF CAMİYİ KAPATTI

Vakit namazlarının kılınmadığı 1982 yılında açılmış olan yol üzerindeki caminin, 6 yıldan bu yana kapalı olduğu yetkililerden öğrenilirken, sebebin ise personel sorumluluk ve yetkisinin Melikgazi İlçe Müftülüğü'nde olmasına karşın, caminin kendi sorumluluk ve yetkisinin Kocasinan İlçe Müftülüğü'nde olması nedeniyle arada yaşanan ihtilaftan kaynaklandığı iddia edildi. 
 
Edinilen bilgilerde, personel yetki ve sorumluluğunun da Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne verilmesi konusunda defalarca talepte bulunulmasına rağmen bir sonuç alınamadığı öğrenildi.
 
CUMA’DAN CUMA’YA AÇILIYOR
 
Kocasinan ve Melikgazi ilçe müftülüklerindeki yetkililerden elde edilen bilgilerde, söz konusu caminin Cuma namazlarında açık, onun dışında kapalı bulunduğu öğrenilirken, yol üzerindeki caminin yoldan gelen geçen vatandaşlar ve etraftaki sanayi-ticaret kuruluşları çalışanları tarafından kullanılamadığı dikkatleri çekiyor. Bir yandan sürekli cami inşa edilen Kayseri’de ve ülkede, diğer taraftan kapısının kilitli olduğu camilerin yer alması düşündürdü.  HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ