İftar Sofralarının Mükemmel Lezzeti - Geleli Kebabı

İftar sofralarında mükemmel bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler bu tarif sizin için. Malatya yöresine ait Geleli kebabı, iftar sofralarınızı taçlandıracak. Tarifind detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

İftar Sofralarının Mükemmel Lezzeti - Geleli Kebabı

İftar sofralarında mükemmel bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler bu tarif sizin için. Malatya yöresine ait Geleli kebabı, iftar sofralarınızı taçlandıracak.

Malzemeler;

400 gr dana kuşbaşı

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet kırmızı biber

2 adet domates

3 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su (200 ml)

6 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Patlıcanları közlemek için, patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım ve közleyelim. Közlenen patlıcanları bekletip soğutalım ve küp küp doğrayarak fırın kabına alalım. Et sote için uygun bir tavada sıvı yağı kızdırıp, kuşbaşı doğranmış etleri ekleyerek, suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken etlerin üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından domates salçası ve küp doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Tuz, karabiber ve sıcak su ilavesiyle karışımı pişirelim. Son olarak, közlenmiş patlıcanları fırın kabına alıp, üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştıralım. Hazırladığımız et sote karışımını patlıcanların üzerine dökerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun…