Hobisiyle Kanseri yendi

Denizli'de yaşayan 46 yaşındaki Serpil Aytuğ, meme kanserine karşı verdiği savaşı kazandıktan sonra farkındalık yaratmak amacıyla açtığı takı sayfasıyla sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyor.

Hobisiyle Kanseri yendi

Meme kanseri olduğunu erken fark eden girişimci kadın Serpil Aytuğ (46) açtığı takı sayfasının gelirlerini sokak hayvanlarına bağışlayarak moral buldu.

Geçirdiği rahatsızlığın olumsuz etkilerinden kurtulmak istediğini söyleyen Aytuğ "Üretme sevdama çağrı olması açısından ‘Serr Atölye’ takı tasarım sayfasını açmaya karar verdim" dedi.

'Hayatımı karartmak yerine yaşamayı seçtim'

İzmir Göztepe kız meslek lisesi el sanatları mezunu olan Serpil Aytuğ, 2017 yılında sağ memesinde kitle hissetti. Aytuğ, kızlarının ısrarıyla doktora gitti ve memesindeki kitlenin hemen alınması gerektiğini öğrendi. Tüm yaşadıklarına rağmen yüzünden gülümsemesini esirgemeyen Aytuğ yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Koşuşturmalı ve hareketli geçen bir hayattan daha sakin bir hayata geçiş yapmak durumunda kaldım. Üretmeyi seven biri için bu hiç kolay bir durum değildi. Meme kanserine yakalandığımı öğrendikten sonra çok ağır kemoterapiler aldım. Saçlarım ve kaşlarım döküldü. O kemoterapileri alırken benim bir şeyler yapmam lazımdı. Üretmeyi ve hayvanları sevdiğim için kendi atölyemi açmaya, gelirlerini de sokak hayvanlarına bağışlamaya karar verdim. Bu sürede sosyal medyanın gücünün önemli olduğunu fark ettim ve çeşitli kurslar aldım. Sayfamda doğal taşlar, kristal, cam boncuklar ve vitray takı tasarımları yapıyorum. Toparlanmaya başladığımı gördükçe bu sayfa benim için moral ve motivasyon oldu. Çocuklarımın ve torunumun bana vermiş olduğu destek ile bu hastalıktan kurtuldum, hayata tutundum. Ben kanseri yenmeyi seçtim. Hayatımı karartmak yerine yaşamayı seçtim."

Taşların enerjisini tasarımla buluşturarak sokak hayvanlarına destek oluyor

Evinde 25 tane kediye baktığını söyleyen ve giderek artan mama fiyatları sebebiyle çevremizde hayvanların daha çok bakıma, onların rahatlıkla bakılabildikleri, adil koşullara sahip olması için çabaladığını söyleyen Aytuğ, 'Buna rağmen gerçekten can dostlarımıza ulaşmak için çabalayan, onların hayatlarını kurtaran pek çok barınak var. Ancak bu barınakların hayvanların bakımı için ciddi şekilde desteklenmeleri gerekiyor.  Kanser tedavi sürecinde açtığım takı sayfamda doğal taşların enerjisini tasarımla buluşturarak elde ettiğim geliri hayvan barınaklarına mama desteği sağlamak amacım ve sayfam amacına ulaştığı için çok mutluyum.' dedi.

'Bu Dönemi Kolay Atlatamayan Kişilerle Konuşmak Beni Motive Etti'

Tedavi sürecini çok zor atlatan kişilerle de sürekli görüştüğünü söyleyen Aytuğ, 'Onlara da destek olmaya çalışıyorum ki bu gerçekten çok güzel bir duygu. Çünkü tedavi sürecinde zaman zaman moralimizin düştüğü dönemler olabiliyor ki benim de oldu. Bu dönemi çok kolay atlatamayan kişilerle konuşmak beni çok motive etti. Hastalık süreci uzun ama gerçekten her şey beynimizde bitiyor. Her şeye ne kadar olumlu bakarsak tedavi süreci de o kolay gelişiyor.' dedi.

Haber: Hilal Tekeoğlu