Hobi Bahçesi Başvuruları Devam Ediyor - Nerelerde, Kaç Adet?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarafından hizmete sunulan 2 bin 543 adet hobi bahçesi için başvuralar devam ediyor. Kayserili vatandaşların merakla beklediği bu haberden sonra başvuru yapılabilecek hobi bahçelerinin nerede ve kaç adet olduğu sık sık araştırılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hobi Bahçesi Başvuruları Devam Ediyor - Nerelerde, Kaç Adet?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarafından hizmete sunulan 2 bin 543 adet hobi bahçesi için başvuralar devam ediyor. Kayserili vatandaşlar hobi bahçelerinin nerelerde ve kaç hisse olduğunu araştırıyor.

Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarını ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmalarını sağlamak için kente kazandırılan hobi bahçeleri vatandaşların yoğun takibe aldığı konulardan biri. 

Hobi Bahçesi Başvuruları Devam Ediyor - Nerelerde, Kaç Adet?

Başvuru yapacak kişilerde aranacak nitelikler;

Hobi bahçesine, aynı adreste ikamet eden bir kişi, yukarıda adı ve sayısı belirtilen 7 adet hobi bahçesinden yalnızca bir tanesine müracaat edilebilir.

Halen hobi bahçesini kullanan vatandaşlarımız, katıldıkları kurada yine isimlerinin çıkması durumunda aynı hobi bahçesini kullanmaya devam edebilecektir.

Vatandaşların Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçeleri sınırları içerisinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Vatandaşların emekli olması veya 50 yaş üzeri olması, birinci derece şehit yakını, gaziler ve engelliler için 18 yaş ve üzeri olması gereklidir.

Kuralar Ne Zaman Çekilecek?

İstenen belgeler https://basvuru.kayseri.bel.tr link adresinden online olarak sisteme yüklenecektir.

Ayrıca, online yükleme yapamayan vatandaşlara, belediye ve ek hizmet binalarında, Doğal Ürünler Bahçesi, Mimarsinan Parkı Zabıta Noktası ve Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde yardımcı olunacak.

Hobi Bahçesi Başvuruları Devam Ediyor - Nerelerde, Kaç Adet?

Kuralar 30.04.2024 Salı günü noter huzurunda çekilecektir.

Hobi bahçeleri kullanım süresinin 3 yıl olduğu belirtilen açıklamada, hobi bahçeleri katılım payının 2024 yılı için 3 bin TL olduğu, daha sonraki yıllar için katılım payı ücretlerinin Büyükşehir Belediye Meclisince belirlendiği ifade edildi.

Hobi Bahçeleri Hangi Bölgede ve Kaç Adet Olacak?

Altınoluk Hobi Bahçesi - 230 adet

Beştepeler Hobi Bahçesi - 204 adet

Karpuzatan Hobi Bahçesi - 703 adet

Cırgalan Hobi Bahçesi - 462 adet

Selçuklu Hobi Bahçesi - 569 adet

Şeker Hobi Bahçesi Birinci Kısım - 144 adet

Şeker Hobi Bahçesi İkinci Kısım - 231 adet