'Hiçbir zaman unutulmayacaksın komutanım, abim, sırdaşım...'

Şehit Piyade Teğmen Burhan Sönmez'in acı haberinin ardından sosyal medyada yürek burkan paylaşım.

'Hiçbir zaman unutulmayacaksın komutanım, abim, sırdaşım...'

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek için girdiği Habur Çayı'nda boğulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Teğmen Burhan Sönmez, öğle namazını müteakip memleketi Kayseri'de defnedildi. Acı haberin ardından sosyal medya kullanıcıları taziye dileklerini paylaşırken, Oğuzhan Karahasan’ın paylaşımı yürek burktu.

Şehit Piyade Teğmen Burhan Sönmez’in acı haberinin ardından vatanı görevini birlikte yaptığı Oğuzhan Karahasan yürek burkan bir paylaşım yaptı. Oğuzhan Karahasan duyduğu acıyı sosyal medya hesabında şu sözler ile paylaştı;

“SIRDAŞTIK BİRBİRİMİZE”

“4 ay aynı odayı paylaştık, küçük bir odamız yataklarımızın arasında 2 metre mesafe. 7/24 beraberdik, bizim çarşıya çıkma lüksümüz yoktu dağın başında karakolda geçti tüm tanışıklığımız. Bir kez olsun kafede oturup sohbet edemedik, karakolun avlusunda bankta içtik kahvemizi. Gündüzleri komutan, kamuflaj çıktıktan sonra abi, odada sırdaştık birbirimize. Düğün telaşındaydı, evinin televizyonunu birlikte seçmiştik internetten çünkü imkan yoktu dışarı çıkıp almaya. Salgından dolayı düğün izni sadece 10 gündü. Eşiyle sadece 10 gün kalabildi aynı çatı altında, doyamamıştı içinde burukluk vardı hep. Bana “yengenden çok seninle aynı odayı paylaştık, kıskanıyor seni" diye söylenirdi. Subay olana kadar ne zorluklar yaşadı, ne sıkıntılar çekti bu hayatta siz bilmezsiniz ama ben de anlatamam çünkü bilirdi ki bana anlattıkları benden hiçbir zaman çıkmazdı. Terapi yap bana doktor diye söylenirdi hep.”

“And olsun ki SENİ UNUTMAYACAĞIM!”

“Kafamızı dağıtacak bir şeyler arardık hep. Bize sivili hatırlatan tek şey PlayStation’dı, çoğu zaman yenerdi de beni ama yenildiği zaman uyku uyutmaz yenene kadar da peşimi bırakmazdı. Bir yere gideceği zaman 'hadi' demesi yeterdi. Gecenin saat 3'ünde görüntü alınırdı 'gel hadi araziye inelim sen gelince geri kaçıyorlar uğursuz' diye uyandırırdı.  Aklımda deli bir sor şimdi komutanım 'beraber olsaydık çekip çıkarabilir miydim seni o dipsiz karanlıktan?’ Keşke yine uyandırsaydın beni, koşup gelseydim yanında ve seni çekip karakolumuza getirebilseydim. 50 dereceyi gördüğümüz sıcakta klima çarpıyor diye çok açtırmazdın klimayı ama bilirdim ki soğuğu sevmezdin, gece sen uyuduktan sonra gizlice açardım. Hezil'de üşüdün mü komutanım? Türkiye'yi Irak'tan ayıran 0 çay, şimdi seni bizden ayırdı fakat and olsun ki SENİ UNUTMAYACAĞIM! Bana bıraktığın en güzel hatıran, Teğmen rütbemi şerefli bir şehit Türk subayının takmasının gururuyla yaşayacağım bundan böyle ve o rütbe sonsuza kadar başucumda olacak.”

Fatma Alkan