Heyecanlandıran 'Hızlı tren' açıklaması!

Kayseri'de uzun süredir heyecanla beklenen hızlı tren ile ilgili açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu etüt proje işlemlerinin bu yıl içinde tamamlanacağını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Heyecanlandıran 'Hızlı tren' açıklaması!

Kayserililerin uzun yıllardır beklediği hızlı tren projesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Hızlı Tren Projesinin yüzde 95'inin tamamlandığını belirterek etüt proje işlemlerinin bu yıl içinde biteceğini duyurdu.

Heyecanlandıran 'Hızlı tren' açıklaması!

2017 yılında hayata geçmesi beklenen ancak yılan hikayesine dönen Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yönelttiği soru önergesi ile konu tekrar meclis gündemine taşınmıştı. 

Karaman soru önergesinde ‘Bakanlığınızın 2053 Ulusal Ulaştırma Ana Plan hedefleri kapsamında bulunan Antalya- Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesinin en önemli duraklarından birisi Konya'dır. Bu hızlı tren projesi, deniz turizmi ile kültür, inanç ve doğa turizmini birleştirecek bir hat durumundadır. Hızlı tren hattının açılması, Konya başta olmak üzere İç Anadolu'ya gelecek turist sayısını artırması bakımından önemli olmakla birlikte Konya havzasındaki ürünlerin limanlara ulaşmasını da hızlandıracaktır. Proje kuzey-güney aksında Türkiye için önemli bir hat olmakla birlikte; bölgesel ve ulusal kalkınma açısından büyük önem taşımaktadır’ ifadelerine yer vermişti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman, Bakan Uraloğlu’dan şu soruları yanıtlamasını istemişti, ‘Bu proje Bakanlığınızın 2023 Hedefleri arasında yer alırken ne gerekçe ile 2053 Hedeflerine ertelenmiştir? Temmuz 2023 itibariyle proje hangi aşamadadır? Projenin yüzde kaçı tamamlanmıştır? Projenin Konya il sınırları içerisindeki fiziki ilerleme yüze kaça ulaşmıştır? Projenin çeşitli illerdeki ÇED Toplantıları 2012 yılında yapılmışken, hattın kullanıma alınmama gerekçesi nedir?  Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesinin öngörülen hizmete alım tarihi ne zamandır?’

Karaman’ın soru önergesine Bakan Uraloğlu’ndan yanıt geldi. Uraloğlu açıklamasında, ‘Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin yüzde 95'i tamamlanmış olup, kalan etüt proje işlemlerinin de 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır’ ifadelerine yer verdi.