Heyecanını yitiren insan başarılı olamaz!

Berberler Ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Serhat Özkardaş, 20 Şubat'ta yapılacak oda seçimleri öncesi, neden aday olduğunu Anadolu Haber'e anlattı.

Heyecanını yitiren insan başarılı olamaz!

Berberler Ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Serhat Özkardaş, liderin yol açması gerektiğini söyleyerek, “Arkadaşlarım bana çok ısrar ettiler aday olmam konusunda. Çünkü Kayseri’de vizyon ve misyon sıkıntısı var hala 30 yıl önceki kuaförlük mantığıyla oda yönetilmeye çalışılıyor. Oysaki her alanda olduğu gibi bizim mesleğimizde de çok şey değişti. Meslek yeni ve yenilikçi arkadaşlar farklı işler, projeler bekliyor. Bu nedenle bende onlara yol açabilmek adına 20 Şubat’ta yapılacak oda seçimlerinde başkanlığa aday oldum” diye konuştu.

Başkan seçilmesi halinde projelerine de değinen Serhat Özkardaş, öncelikle bir eğitim akademisi kurmayı planladıklarını söyledi. Özkardaş, açacakları eğitim akademisinde ki eğitmenlerinde Kayseri’de meslekte iyi olan kuaför veya berberlerden seçmek istediklerini belirterek, “Üyelerimizin zaman zaman zayıf olduğu noktalar olabiliyor. Topuz taramak, kaş almak gibi. Biz de hem yeni trendleri takip etmek amacıyla hem de benim şu yönüm zayıf diyen meslektaşlarımız için kendi içimizde bir akademi kurmayı planlıyoruz. Bu tür akademiler kişinin vizyonunu geliştirmek için de önemli. . İçimizde marka kuaförler, marka berberler çıkaralım diyorum” ifadelerinde bulundu.

Bir diğer projesinin de şov ekibi kurmak olduğunu söyleyen Özkardaş, “Meslektaşlarım benden özel olarak şov ekibi kurmamı istiyorlar. Bazı meslektaşlarım Urfa gibi yerlerin şov ekibinde. Neden Kayseri gibi güçlü bir şehrin şov ekibi olmasın? Çok geç kalınmış bir proje bu. Bizim işimiz sanattır. İşin içerisine şov da girince bu daha da albenili bir hale geliyor” şeklinde konuştu.

Ücretlendirme noktasına da değinen Özkardaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizler mahalle mahalle, kısım kısım ücretlendirme yoluna gitmek işitiyoruz. Alparslan Mahallesi’ndeki bir dükkanın kirasıyla, Belsin’de ki bir dükkanın kirası, giderleri aynı değil. Müsteri portföyü de farklı. Biz de bu noktada, Alparslan birinci bölge ya da ikinci bölge gibi kademelendirme yaparak, tüm mahalle ve ilçelerimizde hem meslektaşlarımızı memnun edecek hem de müşteriyi üzmeyecek fiyatlandırma tarifesi yapmak işitiyoruz.”

Özkardaş, başkanlık heyecanın önemli olduğu vurgusu yaparak, “Ben çok heyecanlıyım. Projelerimi ve planlarımı hayata geçirmek adına heyecanlanıyım. Zaten bir insan da bir işle ilgili heyecanını kaybederse başarıyı yakalayabileceklerini düşünmüyorum. Ben her şeyden önce Kuaför Serhat’ım.  Başkan olduktan sonra da bu değişmeyecek” dedi.

>>Dilek Bayram