'Her zaman çiftçimizin yanındayız'

AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, geçtiğimiz günlerde, Güneşli'deki bir çiftçinin sorunlarını basın bülteni yoluyla dile getiren CHP İl Başkanı Ümit Özer'e yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

'Her zaman çiftçimizin yanındayız'

Geçtiğimiz günlerde Güneşli’deki bir çiftçinin, mera arazilerinde hayvan otlattığı için kendisine beyan edilmeden cezai işlem uyguladığına dair serzenişlerini basın açıklaması yoluyla paylaşan CHP İl Başkanı Ümit Özer’e yanıt gecikmedi. AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, konuyla ilgili olarak, söz konusu çiftçinin, kendisine daha önce yetkili birimler tarafından cezai işlem uygulanacağının bildirildiğini belirtti. Okandan, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çiftçi Mehmet Bey sitem ettiği konuda devletin kendisine ait tarlaya yönelik cezai işlem uyguladığı, ayrıca hiçbir uyarı yapılmadan bu işlemin yapıldığı yönünde ki bazı beyanları oldu. Hatta basın toplantısı esnasında ‘’Devletin paraya ihtiyacı varsa ben ömür boyu devlete çiftçilik yaparım, ama çökmesinler’’ gibi ağır ifadelerde yer aldı. Bu ifadeler ne bizim tarafımızdan ne de Kayseri kamuoyu tarafından kesinlikle kabul görmeyecektir. Her konuda olduğu gibi bu konunun da detaylarını takip ettik, edeceğiz. Haksızlık varsa ortaya çıkar, burada dikkat çekmek istediğim birkaç husus var. Güneşli’deki çiftçimizin benim tarlam diye ifade ettiği yerin 1983 yıllıda mera alanı olarak tescil edildiği Güneşli Mahallesine de tahsis edildiği belirlenmiştir. Kocasinan Kaymakamlığı tarafından 19.12.2019 tarihinde 1648 numaralı mera parselindeki işgal durumuyla alakalı 65 kişi hakkında yasal soruşturmanın 2886 Sayılı devlet ihale kanununa 75. Maddesi uyarınca tahliye kararı alınmış hemşehrimize 12/01/2020 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince tebliğ edilmiştir. Söz konusu şahsın işgal ettiği 14.133 m2 mera arazisinin eski haline getirilmesi bedeli tahakkuk etmiş ve gerekli tebligat yapılmış olup tebligata dair belge ve ispatlar da mevcuttur.”

“HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

1983 yılında mera olarak kullanılmasına karar verilen bir araziyi kullanan bir çiftçinin CHP İl Başkanlığı’nda açıklama yapmasını yadırgadıklarını dile getiren Okandan, “CHP kirli siyasetine bir yenisini daha eklediğini de üzülerek görüyoruz. Biz her zaman çiftçilerimizin, hayvancılıkla, tarımla uğraşan, üreten helal kazancı uğruna alın teri akıtan hemşehrilerimize minnet duyuyor, onlara helalinden bol bereketli kazançlar diliyoruz.”