'Hedefimiz, daha güzel bir çevre'

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gelecek nesle daha güzel ve sağlıklı bir Kocasinan bırakmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

'Hedefimiz, daha güzel bir çevre'

Kocasinan’ı görünümüyle ve havasıyla daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için çevreyle ilgili faaliyetlere önem verdiklerini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, bu kapsamda yeşil alanlarla ilgili düzenlemeler yaptıklarını ve ağaçlandırma çalışmalarını aksatmadıklarını ifade etti.

"GERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE DEĞER KATIYORUZ"

Öte yandan geri dönüşüm çalışmalarına da ciddî bir bütçe ayırdıklarını kaydeden Çolakbayrakdar, Belediye bünyesindeki KAYÇEV ve diğer çalışmalara dair şu bilgileri verdi:“Kocasinan Belediyesi, geri dönüşümle ülke ekonomisine değer katıyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplama özelliğine sahip ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı filomuza kattık. Bu aracın özelliği, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının aynı anda ayrı ayrı olarak toplanabilmesine olanak sağlamasıdır. Özellikle kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle çevre duyarlılığını artırarak, gelecek nesillere daha temiz bir Kocasinan bırakmayı hedefliyoruz.”

Kurumsal Haber