Hacizli aracı olanlar dikkat! Aracınızı geri alabilirsiniz...

Yediemin Otoparkları'ndaki hacizli araçların ekonomiye tekrar kazandırılması için hayata geçirilen düzenleme 1 Kasım'da başlamıştı. Borçları nedeniyle aracı haczedilen kişiler de 23 Kasım'dan itibaren 10 gün içerisinde araçlarını Yediemin Otoparkları'ndan alabilecek. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hacizli aracı olanlar dikkat! Aracınızı geri alabilirsiniz...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı'nın Yediemin Otoparkları'ndaki araçlarla ilgili düzenlemesi 1 Kasım'da yürürlüğe girmişti. İlk 10 günlük süreçte gümrükte hacizli araçların satışı gerçekleştirilirken, ikinci 10 günlük süreçte ise vergi dairelerinin kamu alacağına istinaden arabaları bulunuyor. 23 Kasım'dan bu yana ise aracı hacizli olan vatandaşlar araçlarını alabiliyor.

ARAÇ SAHİBİ ARACINI NASIL ALACAK? 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci Azim Deniz, "Eğer sizin de yediemin otoparklarda bir aracınız varsa artık yeni çıkan kanuna göre aracınızı gidip otoparktan alabiliyorsunuz. 1 Kasım'da süreç başlamıştı. Gümrüğe gidecek araçlar gümrüğe gönderildi. Kalan araçlar da kamunun alacağı varsa onlara devredildi. 10'ar günlük süreç işliyor. Şimdi araçların sahiplerine sıra geldi. Arabanız otoparkta uzun süredir yatıyorsa gidip icra dairesine tasfiyeye başvurup arabanızı teslim alabilirsiniz. Tabii yediemin otoparkı ücretini ödüyorsunuz. Aracınızı teslim alıyorsunuz. Süreyi kaçırmayın, toplam 10 gündü bugün 4 günü geçti kaldı 6 gün." ifadelerini kullandı.

10 GÜN SONUNDA ARAÇ ALINMAZSA...

Deniz, 10 gün sonunda sahibi tarafından alınmayan araçlar hakkında da,"10 gün tamamlandığında aracınızı almazsanız, aracınız hala otoparktaysa sıra otopark sahibine geliyor. Otopark sahibi 10 gün içerisinde aracınızı alabilir yada satabilir. Son olarak da otopak sahibi almaz ise Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) yada Kızılay'a verilecek." ifadelerini kullandı.

MKE YA DA KIZILAY'A DEVREDİLECEK

Elde kalan araçların e-ihale yoluyla 5 Aralık'a kadar satılamaması durumunda, kamu yararı gözetilerek kanunda belirlenen bedel karşılığı Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'ye (MKE) devredilecek. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel muhafaza edilecek hak sahiplerine ödenecek. Belirtilen mallar, MKE AŞ'ye de devredilmezse çürüyerek ülke ekonomisi ve çevreye zarar vermemesi amacıyla Kızılaya bedelsiz olarak geçirilecek.