Hacılar'a dünya üçüncülüğü

Coğrafya Eğitim Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Genç Sosyal Bilimciler Konferansı'nda Anadolu'nun Unutulan Eserleri Projesinde Hacılar İlçesi'ne ait 'Hacılar Bezi Kumaşı Dokumacılığı Projesi' dünya üçüncüsü seçildi.

Hacılar'a dünya üçüncülüğü

Sırbistan'da düzenlenen ICYSS'21 Uluslararası Genç Sosyal Bilimciler Konferansı seçmeleri sonucunda tarih dalında, 'Hacılar Bezi Kumaşı Dokumacılığı Projesi' projesi ile dünya üçüncüsü olan Kayseri Özel Bilfen Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Derin Şahin Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı ziyaret etti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Coğrafya Eğitim Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Genç Sosyal Bilimciler Konferansı’nda Anadolu'nun unutulan eserler projesinde ilçemize ait Kayseri Hacılar bezi kumaşı dokumacılığı projesinin dünya üçüncüsü olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin devamında özellikle coğrafi işaret alınmasıyla birlikte ve somut olmayan miraslar listesine alınması konusunda tüm desteğimizi vereceğimizi belirtmek isterim. Projenin bir parçası olmaktan onur duyduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

>>Kurumsal Haber