Hacı Adayları Dikkat! - Dolandırılmayın!

2024 dönemi hac kuraları 2 Kasım 2023 tarihinde çekilmişti. Kuranın ardından isimleri çıkmayan adayları başka yöntemlerle hacca götürmek isteyen fırsatçılar ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Hacı Adayları Dikkat! - Dolandırılmayın!

2024 dönemi Hac kuraları çekildi. Bu kurada ismi çıkmayan adaylar büyük üzüntüye kapıldı. Bunu fırsat bilenler bakın ne yaptı?

Ülkemizde 2,5 milyon insan hacca gitmek için Hac kurasına başvuru yapıyor. Bu sene hacca gideceklerin sayısı 83 bin 430 olarak açıklandı. Kurada ismi çıkmayan hacı adaylarına sosyal medya dolandırıcıları göz dikti.Sosyal medya dolandırıcıları bu işe de gözünü dikti. Son zamanlarda sosyal medya platformlarında 'Kurasız Hac imkanı, Özel Hac' başlıklı ilanlar yayınlamaya başladı.

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Başkanı Diyaeddin Şahin açıklamalarında; hacı adaylarının bu ilanlara inanmaması gerektiğini söyledi. Sözlerine bu kontenjan dışında kesinlikle hac vizesinin olmayacağını söyleyerek devam etti. 'Yeni uygulamaya konan vizeyle hac yapmak mümkün değil. Dış İşleri Bakanlığımızın 21 Ekim 2023 duyurusuyla Suudi Arabistan Krallığı'na e-vize uygulamasıyla sadece turistik gezi amacıyla gidilebileceğini ilan etmiş, hac döneminde kutsal bölgelere gidiş için geçerli olmadığı açık bir şekilde ifade edilmiştir.'

2,5 milyon hac adayının hacca gitmek istemesii ve pek azının kura sonucunda hacca gitme fırsatı yakaladığını belirten Şahin; 'Durum böyle olunca, hacca gitmek için her türlü fedakarlığa katlanmaya hazır olan insanımızın temiz ve samimi duygularını istismar etmek isteyenler çıkıyor.' ifadelerini kullandı. Kurasız hac hususunda halkımızın dikkatli olması gerektiğini, Diyanet İşleri Bakanlığınca noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenmiş olan kura sırasına göre sırası gelmeyenlerin hacca gitmelerinin mümkün olmadığını hatırlatarak sözlerini bitirdi.