Haberi rektör duyurdu: Kayseri'ye bir tescilli ürün daha!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın öncülüğünde başlatılan girişimler sonucu Kayseri bir tescilli ürün daha kazandı. Haberi Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Haberi rektör duyurdu: Kayseri'ye bir tescilli ürün daha!

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa Kayserililere iyi haberi duyurdu. Talas’ta başlatılan girişimler sonucu Kayseri bir tescilli ürün daha kazandı.

Haberi rektör duyurdu: Kayseri'ye bir tescilli ürün daha!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından Zincidere Mahallesi’ne özgü ‘kuru kaymak’ için Coğrafi İşaret Belgesi Tescil Belgesi başvurusunda bulunulmuştu.

Haberi rektör duyurdu: Kayseri'ye bir tescilli ürün daha!

Haberi sosyal medya hesabında duyuran Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Talas Zincidere Kuru Kaymağı, Talas Belediyemiz ile Kayseri Üniversitemiz ortaklığında Türk patent enstitüsüne yapılmış olan başvuru sonrasında “Talas Zincidere Kuru Kaymağı” adı altında tescil edilmiştir’ 

 

Kuru kaymak nedir?

Lezzeti ile meşhur geleneksel bir süt ürünü olan kaymak, lezzetinin yanı sıra zengin besin içeriği sayesinde insan vücudu için de sayısız fayda barındırıyor. Güçlü bir enerji kaynağı olan kuru kaymak, düzenli tüketildiği takdirde cildinizin daha sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Kaymak özellikle diş çıkaran çocuklar tarafından tüketildiğinde daha kolay ve hızlı diş çıkarmasına yardımcı oluyor.

Mide ve sindirim sistemini düzenleyici bir gıda olan süt kaymağı, bal ile karıştırılıp tüketildiğinde gıdaların hazmedilmesine katkı sağlamaktadır.

Vücuda zararlı bakteriler ile savaşan kaymak, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.

Kaymak ürünleri, güçlü bir balgam söktürücüdür.

Vücudunuzda yara bulunuyorsa kaymağı bal ile karıştırıp yaranın bulunduğu bölgeye sürmeniz halinde yaralarınızın kısa sürede iyileşmesini sağlayabilirsiniz.