'Türkiye Geçilmez' sergisine yoğun ilgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.'nin (KAYMEK) 'Türkiye Geçilmez' Sanat Sergisi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Kayserililerin yoğun ilgisini gördü. Sergi, tarihi Kayseri Kalesi'nde vatandaşların yoğun ilgisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

'Türkiye Geçilmez' sergisine yoğun ilgi

Tarihi Kayseri Kalesi’nde Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz’da açılan ‘Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi’ vatandaşların büyük beğeni ve ilgisi ile karşılaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Kayseri Kalesi’nde KAYMEK tarafından açılan ‘Türkiye Geçilmez’ Sanat Sergisi’ne 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Kayserililerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Kahraman ecdadımızdan ilhamını alan ve 15 Temmuz'da ziyarete açtığımız sanat sergisi, milletimizin yoğun teveccühü ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sergimizde Anadolu’yu yurt edindiğimiz, bu topraklar uğruna nice canlar verdiğimiz, şanlı tarihimizin dönüm noktaları olan ve dünya tarihine de iz bırakan Malazgirt, Miryokefalon, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve 15 Temmuz gibi zaferlerimizi kronolojik olarak işleyen ve belirlenen tema çerçevesinde çalışılan sanat eserleri; kahramanlarımızı, kahramanlıklarımızı ve mukaddes değerlerimizi yansıtmaktadır. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştu. 15 Temmuz Türkiye Geçilmez Sanat Sergisi'nde 26 el sanatı branşında icra edilen 41 eser ile birlikte ve yine KAYMEK tarafından düzenlenen Sanata Yansıyan 15 Temmuz El Sanatları ve Resim Yarışması'nda iki farklı kategoride dereceye giren 6 yarışmacının eserleri ile beraber toplam 47 eseri sergileniyor.

Sergi için, Kâğıt Rölyef, Maraş işi, Dekoratif El Sanatları, Boyutlu Çalışma, Filografi, Keçe, Hazır Giyim, Dövme Keçe, Kırkyama, El Nakışı, Kurdele Nakışı, Ev Tekstili, Cam Boyama, Yağlı Boya Resim, Kumaş Boyama, Tel Sarma, Hüsn-i Hat, Tezhip, Çini, Katı’ , Dekoratif Ahşap Boyama, İğne Oyası, Seramik Şekillendirme, Folyo Rölyef, Edirnekâri Kalemişi ve Elde Dokuma branşlarında eserler hazırlandı. Sergide, Malazgirt Savaşı’nı işleyen 4 adet, Miryokefalon Savaşı’nı işleyen 2 adet, Çanakkale Savaşları’nı işleyen 6 adet, Sakarya Meydan Muharebesi’ni işleyen 2 adet, Başkomutanlık (Dumlupınar) Meydan Muharebesi’ni işleyen 7 adet, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü işleyen 13 adet, kahramanlarımızı ve kahramanlıklarımızı genel olarak işleyen 7 adet eser de yer alıyor.

Kahraman ecdadımızdan ilhamını alan sanat sergisi, Kayseri Kalesi’nde vatandaşların yoğun ilgisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

>>Kurumsal Haber