Paçacı: 'Türkiye erken seçimi yaşayacak'

Bazı STK, kurum ve esnaf ziyaretleri için Kayseri 'ye gelen İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, 'Zamanını bilemiyorum ama Türkiye mutlaka erken seçimi yaşayacaktır.' dedi.

Paçacı: 'Türkiye erken seçimi yaşayacak'

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş; iki gün sürecek STK, kurum ve esnaf ziyaretleri için Kayseri 'ye geldi. Ziyaretler ve gündem değerlendirmesi yapmak için, İl Başkanı Sebati Ataman 'ın da katılımıyla, Parti İl Binasında basına açıklamada bulunan Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Türkiye 'nin mevcut ekonomik yükü kaldıramayacağını ve 2023 'ten önce mutlaka erken seçim olacağını ifade etti.

"TEMEL PROBLEM DEĞİŞTİRİLEN YÖNETİM SİSTEMİ"

Türkiye 'nin iyi yönetilemediğini savunan; eğitim, ekonomi, turizm, tarım ve dış politika başta olmak üzere, ülkede her alanda sorun yaşandığını ifade eden Paçacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ülkede değişik dönemlerde değişik krizler olabilir ancak bunları çözecek irade vardır. Ancak bugün görülüyor ki bu hükumet bu krizlerin altından kalkamayacak. Bu denli derin krizlerle karşı karşıya kalmamızın temel nedeni değiştirilen yönetim sistemdir. Buna, 'Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ' adını verdikleri 'Tek Adam Sistemi 'dir. Bu sistemin dünya literatüründe 'diktatörlük ', 'otoriter rejim ' gibi bazı adları vardır ama temel düşünce bir kişinin her türlü yetkiye sahip olması ve o ülkenin geleceğinin bir kişinin iki dudağının arkasına sıkıştırılmış olmasıdır. Onun için biz İYİ Parti olarak, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ' önerimizi yaptık ve bugün vatandaşımızın yüzde 65 'i mevcut sistemin değiştirilmesi gerektiği kanaatine geldi. Her şeyden önce ortak aklın hüküm bulması ve kuvvetler ayrılığının yeniden oluşturulması şarttır. Erken seçim olmayacağını ifade ediyorlar ama Türkiye bu yükü 2023 'e kadar kaldıramaz. Türkiye mutlaka, zamanını bilemiyorum ama bir erken seçimi yaşayacaktır."

"CARİ AÇIK VE BÜTÇE AÇIĞINI AYNI ANDA YAŞADIK"

Türkiye 'de en öncelikli problemin ekonomi olduğunu vurgulayan Paçacı, ülkede ilk kez cari açık ve bütçe açığının aynı dönemde yaşandığına dikkat çekti. Paçacı, ""Ekonomide çok büyük yanlışlıklar yapıldı ve Türkiye ilk defa bütçe açığı ile cari açığı aynı dönemde yaşamaya başladı. Geçen yıl itibariyle cari açık 37 milyar Dolar 'ı aştı, bütçe açığı da 173 milyarı buldu. Bu yıl bunlar maalesef daha da kötü olacak, öyle görünüyor." dedi.

"VATANDAŞ SEÇİMDE GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEK"

Türkiye 'de adaletsiz bir yönetim biçimi olduğunu savunan ve bunun göstergesinin de, kaynakların adaletli biçimde dağıtılmaması olduğunu söyleyen Paçacı, "Havaalanı işletmecilerinin borçlarını 2 yıl ertelediler ve kiralarını da yüzde 50 ertelediler. Ama 5 bin lira kira ödeyen esnafa, 750 Lira para veriyoruz dediler. Bu anlayışla bu problemler çözülmez. Yapılması gereken, kaynakların belli kesimlere aktarılması değil, geniş kitlelere eşit bir şekilde paylaşılmasından geçmektedir. Esnafa, çiftçiye, besiciye ve diğer sektörlere planlı ve programlı devlet desteği gerekir. Bir pandemi dönemi yaşıyoruz, bu olağanüstü bir dönem; yani 100 yılda bir gelecek bir dönem. Bu dönemde sen devlet olarak vatandaşın yanında yer almazsan ne zaman yer alacaksın? Devlet bir imkanı varsa vatandaşa bu imkanı kullandırmak zorundadır. Ancak, bu dönemde dahî vatandaşa değil, 5 müteahhide halen imkân hazırlanmaya devam ediliyor. Adaletsiz yönetim daha fazla Türkiye 'nin üzerinde yük olamayacaktır. Vatandaş, bunun gereğini ilk seçimlerde mutlaka yerine getirecektir." ifadelerini kullandı.

Selma Kara