Okullar açılıyor!

Kayseri'de yaklaşık 315 bin öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine bugün başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, kovid ile ilgili tüm önlemlerin alındığını ifade ederek, en güvenilir yerin okullar olduğunu söyledi.

Okullar açılıyor!

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki bin 106 okulda okuyan 314 bin 736 öğrenci, 24 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili sonrası bugün ilk derslerine girecek. Bu kapsamda öğrenciler, bugün okullarında ikinci dönemin ilk gün heyecanını yaşayacak.

Okullar eğitim öğretime hazır

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Bütün okullarda kovidle ilgili önlemleri aldıklarını belirterek, “Dezenfektan, maske gibi eksiklerimizi giderildi. Okullarımızı kapatmamak için direneceğiz. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine hazırız. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz hazır. Heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

En fazla güvenlik okullarımızda

Dört aylık zorlu bir sürecin başladığını anımsatan Ayhan Teltik, “Yarıyıl tatili bizler için şans oldu aslında, hava şartları nedeniyle zorluk yaşayabilirdik. Ancak vakaların artması da bu günlere denk geldi. Bu konuda öğretmenlerimiz bilinçli, eğitimli salgını önlemek için daha dikkatli olacaklardır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına yine riayet edeceklerdir. Biz okullarımızı kapatmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta en güvenilir yerler okullarımız. Alışveriş merkezleri, oyun alanları ve parklara baktığımız zaman en fazla güvenlik yine okullarımızda.” İfadelerinde bulundu.

Öğretmenler artık semptomları tanıyor

Kovid semptomlarının eskisi gibi seyretmediğine değinen Teltik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Öğretmenlerden pcr testi zorunluluğun kaldırılması ne kadar doğru oldu bilemiyorum ama sonuçta öğretmenlerimiz artık neyle karşı karşıya olduklarını biliyorlar. Semptomları neler, hastalık ortalama nasıl seyreder. Herhangi bir öğretmenimiz kendisinde bu semptomları gözlemlediğinde önlemini derhal alacaktır. Evet, kovid artık çocuklara da sıkça bulaşıyor ancak semptomlar artık eskisi gibi ağır seyretmiyor. Şu anda bir infulaenza salgını da mevcut, havaların ısınmasıyla bu süreci de başarıyla atlatacağımıza inanıyorum.”

Öte yandan öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatillerini 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek. 31 Ocak'ta ataması yapılan 15 bin yeni öğretmen de yarından itibaren atandıkları okullarda görevlerine başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) ilk kez bu yılki yarıyıl tatilinde uyguladı. Öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katıldı.

>>Dilek Bayram