Kayserispor'da aranan destek bulundu

Ekonomik sıkıntıyı aşamayan İstikbal Mobilya Kayserispor yönetiminin yardımına can simidi yetişti.

Kayserispor'da aranan destek bulundu

Spor Toto Süper Lig 2019-2020 sezonu başlamadan ciddi ekonomik sıkıntı içerisine giren ve Perşembe gününe kadar TFF hesabına 2 Milyon Avro (yaklaşık 12,5 Milyon TL) para yatırmazsa ligin ilk haftası için futbolcularına lisans çıkaramama tehlikesi ile karşı karşıya kalan sarı kırmızılı takımın imdadına siyasiler yetişti. İstikbal Mobilya Kayserispor resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, paranın Perşembe günü TFF'nin hesabına yatırılacağı ifade edildi. Sarı Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye’deki bir çok kulüpte olduğu gibi Kayserispor’da da ekonomik sıkıntı mevcuttur. Çözüm ise 'Yapılandırma' ve yerel kaynak bulunmasıdır. Diğer takımların yaptığı da bu olup biz de bu konuda yoğun bir şekilde uğraşmaktayız. Anlık sıkıntılar şimdiye kadar ağırlıklı olarak Kulüp Başkanımız Dr. Erol Bedir ve yönetimince çözülmüş, imkanı olanlardan da destek sağlanmıştır. Güncel konu olan 'Lisans' meselesi de başkanımızın girişimleriyle şehri yönetenlerin gündemine taşınmış ve başta Onursal Başkanımız Mehmet Özhaseki, Vekilimiz Taner Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın yoğun katkılarıyla sıkıntının Perşembe günü çözüleceği anlaşılmıştır" denildi. 
 
Açıklamada, destek çağrısı da yapılarak; "Kulüp Başkanımız Erol Bedir’in gayret ve çabalarına destek olup, maddi ve bürokratik anlamda yol alması için emek sarfeden Başta Onursal Başkanımız Mehmet Özhaseki, Vekilimiz Taner Yıldız ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederken, Kayserispor sevdalılarını da konuyla ilgili somut desteğe davet ediyoruz" cümleleri kuruldu. 
 
Kayserispor taraftarı sözlerin tutulmasını istiyor 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor taraftar grubu Kapalı Kale, sarı kırmızılı takım için verilen sözlerin tutulmasını istiyor. 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor'un ekonomik sıkıntı içerisinde olması sarı kırmızılı taraftarları da üzdü. Kapalı Kale Taraftarlar Derneği yazılı bir açıklama yaparak verilen sözlerin tutulmasını istedi. 
Kapalı Kale Taraftarlar Derneği sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada, "Kulübümüzün Perşembe gününe kadar ödenmesi gereken futbolcu lisansı problemini sosyal medyadan öğrenmiş bulunuyoruz. Gelinen bu süreçte futbolcu lisanlarının çıkartılmaması sonun başlangıcı demektir, kongre sürecinde kim ne söz verdi ise yerine getirmesi tek arzumuzdur. Kulübümüzün de bu süreçte kim ne verdi, ne vermedi açıklaması gerekmektedir. Aksi bir durumda Kayserispor'muzun yok oluşu kaçınılmaz bir hâl alacaktır. Bizler taraftar olarak bu tür problemlerden kurtulup artık takımımıza odaklanmak istiyoruz. Yapılan forma kampanyası şehir de iyi bir hava olusturmus taraftar üstüne düşeni yapmaktadır. Söz sırası Kayserispor'un sorunlarını bilen bu yönde bu sorunları çözecek olan şehrin büyüklerindedir" denildi. 
 
Bedir: "Kimse Kayserispor'a 'banane' diyemez" 
 
İstikbal Mobilya Kayserispor kulübü Başkanı Erol Bedir, "Kayserispor göz göre göre kaderine terk edilemez. Bu şehirde yaşayan hiçbir yönetici veya Kayseri’nin ekmeğini yiyen hiç bir şahıs Kayserispor'a 'banane' diyemez" dedi. 
15 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 14.00'e kadar TFF hesabına 2 milyon avro yatırılmadığı taktirde yeni transferlerine ilk hafta için oynatma izni alamayacak olan İstikbal Mobilya Kayserispor'da Başkan Erol Bedir, yazılı bir açıklama yaptı. Kulübün resmi internet sitesinden açıklama yapan Bedir, "Takımımızın maddi sıkıntı çektiği sır olmayıp her açıklamamız ve yaptığımız genel kurullarda konu açıkça dile getirilmiştir. Dışarıdan herhangi bir destek olmaksızın, TFF gelirlerinin tamamının bankalara gittiği bir ortamda sadece Kulüp Başkanımızın katkı ve çabasıyla birlikte yönetim kurulumuzun desteğinin hem eski borçları ödemeye, hemde kulübün mevcut harcamalarına yetmeyeceği aşikardır. Diğer borçlu kulüpler ya yerel kaynaklarla borçlarını kapatmış ya da Ziraat Bankası yapılandırmasıyla bütçelerini denkleştirmişlerdir. Kayserispor'umuz halen bu imkanlara kavuşamamış, ilgililer şu veya bu sebeple ekonomik anlamda ciddi bir destek sağlayamamışlardır. Şimdikine benzer en az 7-8 krizden büyük oranda Kulüp Başkanımız ve yönetimin gayretleriyle çıkılmıştır" dedi. 
 
Başkan Bedir, açıklamasında; "Hali hazırda dile getirilen sıkıntı ise yönetimimiz açısından ilk değildir. Ancak bizlerinde ekonomik problemleri çözme kapasitemiz oldukça azalmış, imkanlarımız sınırlanmıştır. Bütün olumsuzluklara rağmen, Sayın Valimiz, Onursal Başkanımız, Vekillerimiz, Belediye ve Oda Başkanlarımızın meseleye çok ciddi yaklaşarak, yönetimimizin de katkısını alarak bu problemi aşmamızı sağlayacaklarına inanıyoruz. Değerli hemşehrilerimiz ve sevgili taraftarlarımızın da beklentisinin bu yönde olduğunu biliyoruz. Kayserispor göz göre göre kaderine terk edilemez, bu şehirde yaşayan hiçbir yönetici veya Kayseri’nin ekmeğini yiyen hiç bir şahıs Kayserispor'a 'banane' diyemez. Çünkü Başka Kayserispor yok" cümleleri kurdu. HABER-FOTO: İHA