'HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR'

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de kobileri ziyaret edip, hazırlayacakları raporu genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmek için kente gelen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, 'Gazetecilerin yıpranma hakkını elden alacak yasanın hala TBMM çatısı altında düzenlenmemesini gerçekten içime sindiremiyorum. Haklarımız gasp ediliyor' dedi.

'HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, gazeteci, yazar Atilla Sertel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın yanı sıra, geçmiş dönem gazeteciler cemiyeti başkanlığı yapan Metin Kösedağ, TSYD Kayseri Şube Başkanı Oktay Ensari de hazır bulundu.

YEREL MEDYA ŞUANDA KOMADA…

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ziyarette yaptığı konuşmada, “Arkadaşlarımız diyor ki dünya basın özgürlüğü günü diye. Anadolu’da tabir var, deliye her gün bayram diye. Gazeteci artık o konuma geldi. 10 Ocak, 21 Ekim, 24 Temmuzmuş derken gazetecinin bayram kutlayacak hali kalmadı. 10 Ocak’ta ‘yerel medya can çekişiyor’ demiştik, şuanda yerel medya Anadolu’da komada, yaygın medyada çok farklı konumda değil” dedi.

“İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLSAM YÜZÜM KIZARIR, UTANIRIM”

CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık da “Hızlı tren projesi için sayın Cumhurbaşkanı cumartesi Kayseri’ye gelecek ve eminim diyecek ki ‘Kayserililer hayırlı olsun, hızlı treniniz.’ 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, bakan, sayısız milletvekili hızlı tren için söz verdi ama maalesef gelmedi. Kayseri kamu yatırımları alma bakımından üzülerek söylüyorum ki 81 il arasında 79. sırada.  Ben iktidar milletvekili olsam yüzüm kızarır, utanırım. Demek ki burada kentini değil de kendini düşünen milletvekilleri var.

HIZLI TREN KAYSERİ’YE NE ZAMAN GELECEK? İŞTE CEVABI…

Ulaştırma Bakanlığı’na Kayseri’ye hızlı trenin ne zaman geleceğine dair soru önergesine cevap geldiğini anımsatan Arık, şöyle konuştu: “Aldığımız cevap ilginç. ‘Projesi tamamlandı ve biz para bulur isek, yabancı sermaye ile hızlı treninizi yapıyoruz’ diyor. Şu tarihte denilmiyor, bütçe görüşmelerinden bahsediliyor, hızlı tren projesi maalesef 2020 bütçesinde Kayseri yok. Kayseri’de 39 günde 7 kişi intihar etmiş, bakıyoruz belediye meclisinin aldığı karara kayak merkezine yüzde 20 zam yapılıyor, orada belediye meclis üyemiz fakir fukara da binsin deyince, aldığı cevap çok üzücüdür. Kayak zengin sporudur diyorlar. Milletin parası milletin ihtiyaçları doğrultusunda harcanmıyor, harcansaydı, bu kişiler intihar etmeyecekti.”

“TÜRKİYE BİZİM BİRİCİK ÜLKEMİZ”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel yaptığı konuşmada, “Veli Altınkaya başkanımızı dinlerken, ana muhalefet partisi genel başkanı konuşuyor gibi hissettim. Bütün gerçekleri, içinde bulunduğunuz sorunu ana noktaları ile anlattı, doğrusu da budur. Türkiye bizim biricik ülkemiz, bu vatan toprağı hepimize kutsal emanet. BU topraklarda doğmak, yaşamak bizim için şans olmalı, bir değer olmalı. Biz kardeşiz, Allah’tan başka kimsenin anne babasını tayin edemediği bir geniş coğrafyada yaşıyoruz. Sipariş ile doğum olmayacağını bilerek, şanlı bayrağımızın altında bütün insanlarımızı, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun bölünmez vatan bütünlüğü içerisinde kardeşçe yaşamak, yaşatmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

“İÇİME SİNDİREMİYORUM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gazetecilerin yıpranma payı ile ilgili basın toplantısı düzenlediklerini hatırlatan Sertel, “Kasım’ın 24’ünde bitecek  ve yıpranma hakkını elden alacak yasanın hala TBMM çatısı altında düzenlenmemesini gerçekten içime sindiremiyorum. Yıpranmadan kazandığımız hak 5 yıldı, 3 yıla düşürdüler, 90 gündü her yıl için, 75 güne düşürdüler. Yıpranma payı bütün basın emekçileri içindi, şimdi basın kartı şartı getirildi. Haklarımız gasp ediliyor. Anadolu’nun yiğit ve çalışkan gazetecilerin çıkardığı gazeteciler kapanıyor, uyduda olan televizyonlar dolar kirası nedeniyle uydudan düşüyor.  Takdir yüce milletinindir” ifadelerini kullandı.

CHP’liler kentte kobileri ziyaret edip, hazırlayacakları raporu genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na iletecekler.