'Gecikmenin izahı yok'

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, sağlık çalışanlarına yapılacak ek ödemelerin 6 aydan bu yana yapılmadığını hatırlatarak, 'Bu gecikmenin izahı yoktur.' dedi.

'Gecikmenin izahı yok'

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Ünal, sağlık çalışanları ile ilgili ek ödemenin, geçen yıl Temmuz ayından bu yana konuşulmasına rağmen, Resmî Gazete 'de ödeme yapılacağına dair düzenlemenin bu hafta başında yayınlanmasının gecikmiş bir karar olduğunu ifade etti.

"SAĞLIK ÇALIŞANLAR BEZDİ"
Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üniversite Hastanelerinde 6 aydır, Sağlık Bakanlığı’nda ise Kasım ayından bu yana bu ilave ek ödemeler ödenmemektedir. Süreye, idarecinin inisiyatifine, çeşitli şartlara ve onaylara bağlı olan ilave ek ödemeler çalışanı bezdirmiştir. Her ne kadar Üniversite Hastaneleri için kısa bir süre sonra ödemelerin yapılacağı ifade edilmişse de, Sağlık Bakanlığı ile ilgili yönetmelik ancak bugün yayınlanmış olsa da bu gecikmenin bize göre bir izahı yoktur. Adı bürokrasi, gecikme veya onay, bekleme her ne olursa olsun salgınla kahramanca savaşan ve bu uğurda 300’den fazla şehit veren sağlık çalışanlarına yapılan bu muamelenin izahı yoktur. Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının memnun olmadığı bir ödemede bile böylesine gecikme yaşanıyorsa söylenecek daha fazla söz de kalmamıştır. İlave ek ödemelerin bir an önce ödenmesini ve sağlık çalışanları için maaşlara tek ödeme şeklinde bir zammın hayata geçirilmesi için acil düzenleme yapılması talebimizi bir kez daha yineliyoruz.”

Kurumsal Haber