28 günde 27 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri Türkiye'de eşzamanlı olarak kadın cinayetlerine yönelik tepki gösterdi.

28 günde 27 kadın öldürüldü

Kayseri'deki protesto, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. 2010 yılından bu yana kadın cinayetleri verilerini açıkladıklarını ifaden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri, artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, Şubat ayında 28 kadının erkek şiddetinden dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti.

Platform üyeleri,  "Şubat ayında, 28 günde 27 kadın hayatını kaybetti. 12 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Geçtiğimiz 5 Mart’tan bu 5 Mart’a kadar 303 kadın öldürüldü, 181 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Bu rakamları kimse normalleştirmesin. Her ay açıkladığımız bu veriler birer sayı değil, kadınların mücadele dolu yaşamı. Bizler artık kadın cinayeti verilerini açıklamak zorunda kalmak istemiyoruz. Bizler hiçbir kadının öldürülmediği günlerde buluşmak istiyoruz.” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI

İstanbul Sözleşmesi'nin etkin biçimde uygulanması gerektiğini söyleyen Meclis üyeleri, "Kadın cinayetlerini şüpheli bırakmayacağız, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayacağız. Topyekün mücadele edecek, eşitliği ve özgürlüğü kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Ekrem Nazlı