Günlerce konuşulmuştu! İşte Kayseri'deki tarihi gölün son durumu…

Kayseri'de tarihi değere sahip Karacaören Gölü kaderine terk edildiği görüntü günlerce konuşulmuştu. İşte tarihi gölün son durumu… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Günlerce konuşulmuştu! İşte Kayseri'deki tarihi gölün son durumu…

Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Kızılören köyünde bulunan tarihi değere sahip Karacaören Gölü kaderine terk edildi. Gölün geldiği son durum ise günlerce konuşulmuştu. Tarihi değeri bulunan gölün son hali Kızılörenliler isyan ettirdi. İşte o gölden görüntüler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri’de tarihi değere sahip Karacaören Gölü’nün kaderine terk edildiğini söyleyen Kızıörenliler isyan etti. Gölün yol yapma gerekçesiyle doldurulduğunu iddia eden Kızılörenliler, buranın turizme kazandırılması konusunda yetkilileri göreve davet ediyor.

Tarihi gölün son hali ise işte böyle görüntülendi!

Günlerce konuşulmuştu! İşte Kayseri'deki tarihi gölün son durumu…

Tarihi gölü doldurup yol yapmışlar!

Kayseri’nin İncesu ilçesinde bulunan Karacaören Köyü en önemli tarihi yerleşim yerlerinden biri olarak görülüyor. Karacaören Köyü bilinen tarihi geçmişi 20 bin yıla dayanan tarihi kronolojinin önemli yerleşim yerlerinden olup birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi, burada on binlerce yıl öncesine dayanan bu medeniyetlerin izlerini bulmanın mümkün olduğu bir yer olarak kabul ediliyor.

Karacaören Gölü’nün önemi

Karacaviran/Karacaören tabanı tamamen taş olduğu için benzerine az rastlanan bir özelliğe sahip olan göl, zaman zaman seller nedeniyle kaybolmuş veya tahrip olmuş, ardından da hayvanların su ihtiyacını karşılaması için tekrar yapılmıştır.

Kızılörenliler isyan etti!

Kızılörenliler bu tarihi ve kültürel öneme sahip gölün, son dönemde kaderine terkedildiğini, hatta geçtiğimiz günlerde yol yapılma bahanesi ile bir kısmının doldurulup tahrip edildiğini söylüyor. Kızılörenliler yetkililerden bu göle sahip çıkılmasını, gölün tarihinin araştırmasını ve restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

>>Selma Kan

Daha önce gündeme gelen ilgili haberimiz için linke TIKLAYIN