Güneş Işınlarına Dikkat Erken Yaşlanabilirsiniz!

Yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da dikkat edilmesi gereken güneş ışınları cilt lekelerine sebep oluyor. Güneş ışığı ciltte lekelenmelere yol açarken kırışıklıklara neden olduğu için erken yaşlanmayı da beraberinde getiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Güneş Işınlarına Dikkat Erken Yaşlanabilirsiniz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güneş ışığında UV-A ve UV-B isimli radyasyonlar bulunuyor. Bu radyasyonların cilde doğrudan etki etmesi cilt lekelerinde ve kırışıklık oluşumunda büyük rol oynuyor. 

Uzmanlar güneş ışığından korunmanın en etkili yönteminin güneş kremi sürmek olduğunu söylüyor. Güneş kreminin yalnızca yaz aylarında değil, hemen hemen her gün sürülmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kullanılan güneş kreminin altına nemlendirici kullanılması gerektiğini söylüyor.

Güneş kremi cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, zararlı UV ışınlarının cilde etkisinin önüne geçiyor. Güneş ışınlarından korunmadığımızda ciltte koyu renkli lekelenmeler oluşuyor. Cilt kanseri oluşumunda önlem alınmasını sağlayan güneş kremi, erken yaşlanmayı da engelliyor.

Güneş Işınlarına Dikkat Erken Yaşlanabilirsiniz!

Her gün düzenli kullanılması önerilen güneş kreminin cilt tipine uygun seçilmesi de önemli detaylar arasında bulunuyor.
Kuru cilt tiplerinin, nemlendirici etkisi yüksek güneş kremi tercih etmesi tavsiye edilirken, yağlı ciltler için yağ formülü az olan güneş kremleri öneriliyor.