Gültepespor ile Kayserigücü baraj maçı oynayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 1. Amatör Küme B grubu takımlarından Gültepespor ile Kayserigücü arasında baraj maçı oynanmasına karar verdi. Maçın tarihi henüz belli değil.

Gültepespor ile Kayserigücü baraj maçı oynayacak

Medet Avşar Birinci Amatör Küme B grubunu aynı puanla bitiren üç takımdan Kayseri Atletikspor adını Süper'e yazdırırken, Gültepespor ile Kayserigücü'nün baraj maçı oynayacağı Kayseri Futbol İl Temsilciliği tarafından kararlaştırılmıştı. Ancak Gültepespor, TFF'ye itiraz dilekçesi yazarak Süper'e kendilerinin çıkması gerektiğini belirtti. TFF Yönetim Kurulu yapılan istişarelerin ardından Kayseri ASKF Başkanlığı'na yazılı bir açıklama gönderdi. Açıklamada Gültepespor'un itirazına red kararı verilirken, baraj maçının oynanacağı açıklandı.

TFF'den gelen açıklama şu şekilde:
Gültepespor Külübü yaptığı 04.03.2020 tarihli başvuruda, Kayseri, 1. Amatör Küme B grubunda tüm müsabakalar sonucunda, Kayseri OSB Teknik Koleji Atletikspor Kulübü ve Kayserigücü Spor Kulübü ile birlikte kendilerinin de dahil olduğu üç takımın ligi 42'ier puanla tamamladığını, 2019-2020 Sezonu Amatör Futbol Liglerine Uygulanarak Esaslar kitapçığının 21. sayfasında yer alan, "b) aynı puana sahip takım sayısı (3) veya daha fazla ise;.." şeklinde başlayan ve devamındaki düzenlemeye göre ligi 2. sırada tamamlayan takımın Gültepespor Kulübü olması gerektiğini ifade ederek, fakat Kayseri 1. Amatör Küm Futbol Tertip Komitesi'nin, ikinci takımın belli olması için üçlü averaja göre Gültepespor ve Kayserigücü Spor takımları aynı puan ve aynı averaj sahip olduğundan bu iki takımın tek maç eleme usulüne göre müsabaka yapılarak müsabakanın galibinin Süper Amatör Lig'e yükselmesine dair kararına itirazda bulunmuştur.

2019-2020 Sezonu Amatör Futbol Liglerine Uygulanacak Esaslar kitapçığının 21. sayfasında yer alan," b) aynı puana sahip takım sayısı üç (3) veya daha ise; 1. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz) " Şeklindeki düzenleme doğrultusunda; aynı puandaki üç takımın kendi aralarındaki müsabakaların sonuçlarıyla yapılan puan cetveline göre; Kayseri OSB Atletikspor Kulübü'nün 9 puana sahip olduğu ve birinci takım olarak belirlendiği; Gültepespor ve Kayserigücüspor takımlarının 4'er puana ve (-1) averaja sahip olmaları nedeniyle, puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmayacağından ve ilgili düzenlemenin devamındaki"... V. Bütün bu şartlara rağmen üç veya daha fazla takım arasında eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak tek maç eleme usulü müsabakaları neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır" şeklindeki düzenlemeye göre; Kayseri 1. Amatör Küme Futbol Tertip Komitesi'nin 02.03.2020 tarihli ve 23 sayılı kararında aykırılık bulunmadığından, Gültepespor Kulübü'nün itirazının reddine karar verilmiştir.

>Muhammed Kösedağ