Gram altın için şaşırtan senaryo!

Türkiye'de Dolar ve Euro kurunda görülen istikrarsızlık altın fiyatını etkilemeye devam ediyor. Uzman isim seçim sonrası gram altın için şaşırtan senaryoyu açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Gram altın için şaşırtan senaryo!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mynet’te yer alan habere göre uzman isim gram altın için şaşırtıcı senaryo verdi.

Gram altın fiyatları hafta başından bu yana rekor kırdı. Gram altın fiyatı hafta başında satış fiyatı olarak 2.101,69 TL’den işlem görüyordu. Şuan ise güncel olarak Gram altın satış fiyatı: 2.235,19 TL olarak işlem görmektedir.

Gram altında sadece bir haftada yüzde 8’e yakın artışın olması ile Ekonomist Filiz Eryılmaz altın hakkında açıklamalarda bulundu.

Gram altın için şaşırtan senaryo!

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Akayık Darphane’de günlük 300 kiloluk altın üretimine rağmen talebin 1 ton olduğunu açıkladı ve devam etti; ‘Öyle ani yükselişler oluyor ki, dakikada bir saniyede bir oluyor. Satıyor, yanındaki dükkandan altını yerine koyacak alamıyor. Bu fiyat farkı da bunlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Filiz Eryılmaz ise '3.000 TL’leri çok rahat göreceğiz gram altın tarafında. Ara sıra dalgalanmalar, düşmeler olsa da sene sonunda yüksek bir gram altın göreceğiz’ açıklamalarında bulundu.

Seçim Sonrası Senaryo

Uzman isim dolar mı, euro mu, gram altın mı sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: ‘Piyasada ‘seçim bitecek kur çok artacak’ beklentisi var. Bu çok doğru bir beklenti değil ama vatandaş haklı. Çünkü geçen seneki seçimlerden sonra 1 ayda yüzde 40 artış yaşandı. Fakat o dönemki ekonomik konjonktür, ekonominin amaçları şimdiki ile çok farklı. Bir kere geçtiğimiz seçimden sonra ekonomi politikaları tamamen değişti, yeni bir ekonomi yönetimi geldi. Şimdi öyle bir durum yok. Ekonomi oturdu, amaçlar belli, politikalar belli.

Dolayısıyla şu an şunu çok net söyleyeyim; ekonominin, ekonomi yönetiminin, Merkez Bankası'nın en istemeyeceği birinci sırada madde nedir dediğinizde kurun artması! Bunu hiç istemeyecekler.

Ellerinden geldiği sürece TL'de reel değerlenme yani kur artacak ama enflasyondan daha fazla artmayacak. O nedenle ciddi bir kur artışı beklememek gerekir. Kurdan bir gelir artışı da beklememek gerekir. Altın ve gram altın daha doğru bir tercih olur bu noktada.’