Gözü yaşlı babanın yardım çığlığı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lenf kanseri tedavisi gören bebeğinin tedavisine maddi olarak yetemediğini dile getiren Rıdvan Karem yetkililerden yardım istedi.

Gözü yaşlı babanın yardım çığlığı

Boğazlıyan’da yaşayan Rıdvan Karem bebeğinin tedavisi için Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. Burada kemoterapi gören bebeğinin yanında olması gerektiği için çalışamadığını aktaran Karem, “Ben sanayide çalışıyorum ama tarla işi olursa günlük şeklinde de gidip çalışıyorum. Evimi Boğazlıyan’da bıraktım tedavi olmak için. Yetkililer sesimizi duysun” ifadelerinde bulundu.

 

“Maddi yetersizlik beni mahvediyor”

Kendisi de epilepsi hastası olan Karem, “Buraya gelirken kriz geçirdim. Gözümüzün yaşı hiç dinmiyor. 1 kızım 1 oğlum var. Kızıma başkası bakıyor. Biz de çocuğumuzun yanında duruyoruz. Oğluma lenf kanseri tanısı kondu. Daha 9 aylık çocuğum. Kemoterapi alıyor tedavi olarak. Valiliğe başvurdum. İlacımızın yüzde 80’ini devletimiz karşılıyor. Kalan yüzde 20’si aileye ait. Bunun da bir kısmını LÖSEV karşılıyor. Bana da 2500-2600 TL civarı bir rakam kalıyor ama ben ödeyemiyorum. İşimi bıraktım geldim. Yetkililere sesleniyorum, ne olur bizi duyun. İstediğim sadece ilaca destek. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Maddi olarak çocuğuma yetememek beni çok üzüyor” dedi.

Rıdvan Karem'in iletişim numarası: 0531 378 94 37

>>Selma Kösedağ