Gönülllü Kültür Teşekkülleri 'o bildiri'yi kınadı

Gönüllü Kültür Teşekkülleri, 104 emekli amiralin imzaladığı 'Montrö Bildirisi'ni kınadı.

Gönülllü Kültür Teşekkülleri 'o bildiri'yi kınadı

Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, 'Montrö Bildiri'sine karşı basın açıklaması yaptı. "Darbelere dur de", "Darbelere hayır" sloganlarının atıldığı basın açıklamasının sözcülüğünü, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş yaptı.

"MİLLET İRADESİNE KARŞI BİR BİLDİRİ"

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinden bu yana sayısız darbe ve darbe girişimine tanık olduğunu belirten Taş, söz konusu bildiriyi kınadıklarını ve ülkenin iradesine karşı olan bu ve bunun gibi her türlü teşebbüsün karşısında olduklarını bildirdi.

"AMİRALLER SUÇ İŞLEDİ"

Anayasa'ya göre, bildiriyi imzalayan amirallerin suç işlediğini belirten Taş, "27 Mayıs 1960 da Silahlı kanlı darbe, 12 Eylül 1980 de kanlı Askeri darbe, 28 Şubat 1997 de Post Modern darbe, 12 Mart 1971 de Kanlı muhtıra, 27 Nisan 2007 de e-muhtıra, 15 Temmuz 2016 da da kanlı darbe kalkışmasına, ülkemiz muhatap olmuştur. 3-4 Nisan 2021 geces,i 104 emekli amiralin imzası ile yayınlanan bildiride, 1936'da imzalanan Montrö Boğazlar sözleşmesinin gündeme gelip tartışılması ve Kanal İstanbul'un yapımı sert dille eleştirilmiş Halkın oyları ile seçilerek ülkeyi idare eden siyasi irade tehdit ve tenkit edilmiştir." dedi.

Ekrem Nazlı