Gerçek ortaya çıktı – İkinci dönem okullar açılacak mı?

Son zamanlarda sosyal medya 'İkinci dönem okullar açılmayabilir' iddiasıyla çalkalanıyor. Peki okullar ikinci dönemde kapanacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Gerçek ortaya çıktı – İkinci dönem okullar açılacak mı?

Son günlerde sosyal medyada öğrenci ve velileri ilgilendiren ‘İkinci dönem okullar açılmayabilir’ iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki okullar ikinci dönemde kapanacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Gerçek ortaya çıktı – İkinci dönem okullar açılacak mı?

Okullar 22 Ocak itibariyle sömestr arası vermek üzere yarıyıl tatiline giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 22 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili 5 Şubat günü sona erecek.

Ancak son günlerde ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Covid-19’un yeni varyantı olan JN1’in, Türkiye’de görülmesiyle okullar ikinci dönem açılmayabilir.

Uzmanlar bu varyantın okullarda ciddi salgına neden olduğu ve bu nedenle ikinci dönemde okulların açılmasının riskli olduğunu savunuyor.

Covid-19 salgını gibi belirtiler veren JN1 varyantında kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı nefes darlığı, burun tıkanıklığı gibi şikâyetler görülebilir. JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütünde JN1 varyantı ‘dikkat edilmesi gereken varyant’ olarak sınıflandırılıyor. 

19 Ocak Cuma günü karnelerini alacak ve tatile başlayacak öğrenciler 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili ortaya atılan bu iddia ile birlikte derslerin online olarak işleneceğine yönelik konuşmaları da sosyal medyada takip etti.

Ancak çok geçmeden gerçek anlaşıldı ve iddialar asılsız çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimi normal düzeninde devam edecek. 5 Şubat günü açılacak okullarda yüz yüze eğitim olacak.

2023-2024 Milli Eğitim Bakanlığı Takvimi,

1. Ara Tatil 13-17 Kasım
15 Tatil 22 Ocak-5 Şubat
2. Ara Tatil 8-12 Nisan
Eğitim-Öğretim yılı kapanış 14 Haziran