Gençlik STK'ları Toplumsal Sorunlara Çözüm Arayışında

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın kaleme aldığı 'Gençlik STK'ları pozitif gençlik gelişimine ne kadar etki ediyor?' başlıklı köşe yazısını paylaştı. Aydın köşe yazısında, Gençlik STK'larının toplumsal sorunlara çözüm arayışında olduklarından bahsetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gençlik STK'ları Toplumsal Sorunlara Çözüm Arayışında

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ‘Gençlik STK'ları pozitif gençlik gelişimine ne kadar etki ediyor’ başlıklı bir köşe yazısını okurlarıyla paylaştı. Aydın, Gençlik STK’larının toplumsal sorunlara çözüm arayışından bahsetti.

Aydın Haber 7'de yer alan yazısının giriş kısmında; ‘Gençlik STK'larımız, gençlerimizin potansiyellerine ulaşmalarını sağlayarak sağlıklı yetişkinler olmalarını onlarla birlikte gerçekleştirmeye dönük önemli bir misyon ifa ediyor. Geniş bir yelpazede gençleri olumlu deneyimlere bağlayan pek çok program yürütüyorlar.  Misyonları, onlara değer vermeye, onları geliştirmeye ve herkesin daha başlangıçta pozitif büyüme ve gelişme potansiyeline sahip olduğu inancına odaklanan eylemlerle çevreleniyor’ diyerek Gençlik STK’larının tanımını yaptı.

Gençlik STK’larının geleceğe yatırımda en önemli araçlardan biri olarak değerlendirilmesini söyleyen Aydın, ‘21. yüzyılın küresel zorluklarının farkına varmalarını, pozitif bir değişim ve gelişim açısından stratejik önemde görüyorsak Gençlik STK'larımızı, beşeri sermayemiz anlamında, geleceğimize yapılan yatırımın en önemli araçlarından biri olarak değerlendirebiliriz.  Gençlerimiz aslında bunun alt yapısını bize sunuyor: Artık her zamankinden daha fazla seslerini duyuruyorlar. Önemli konularda tavır alma ve hem kendileri hem de sonraki nesiller için daha sağlıklı bir gelecek inşa etme arayışındalar. Yani pozitif değişimin aktörleri olma yolunda önemli mesafe alıyorlar. Gençlik enerjisini, insanlığa, kültüre ve çevreye yönelik tutumlarda olumlu değişimlerin itici gücü olarak görmek heyecan verici. Fark yaratma potansiyeline ve vizyonuna sahip gençleri doğru yönlendirmenin büyük bir sosyal etki oluşturacağı hususu da. Bu etki, yaygın eğitim programlarının da desteğiyle katılımı güçlendirecek ve proaktifliğe önemli katkı sunacaktır’ ifadelerinde bulundu.

Aydın, Gençlik STK’larını alt başlıklar halinde açıkladı.

Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ…