Gençlik iksiri olarak bilinen o meyve Kayseri'de yetişiyor!

'Gençlik iksiri' olarak bilinen o meyve Kayseri'de yetişiyor. O meyveyi yiyen yaşlanmıyor. Detaylar haberimizde…

Gençlik iksiri olarak bilinen o meyve Kayseri'de yetişiyor!

Gençlik iksiri olarak tanımlanan ‘Gilaburu meyvesi’ Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yetişiyor. İçeriğinde bulunan mineraller ve asit dolayısıyla ‘Gençlik iksiri’ olarak tanınan gilaburu bitkisi üzüm salkımına benziyor ve kırmızı renkte bulunuyor.

Frenk üzümü şeklinde de isimlendirilen, botanik dünyada viburnum opulus adıyla bilinen bu meyve; kırmızı top top, salkım biçimindeki meyveleriyle dikkat çeken bir meyve Kayseri yöresine özgü. Gilaburu Kayseri'den dünya piyasasına sunuluyor.

Gençlik iksiri olarak bilinen o meyve Kayseri'de yetişiyor!

Gilaburu meyvesinin sağlık açısından çok çeşitli faydaları bulunuyor. Bunların başında böbrek taşını doğal yolla eritmesi, kadın hastalıklarını önlemesi,  ağrı kesici özelliği, kalp, tansiyon gibi birçok hastalığın önleyicisi ve bu hastalıkları çeken insanlarda ciddi yararları tespit edilmiş bir meyve olarak biliniyor.

Bunun yanında Gençlik iksiri olarak bilinen Gilaburu meyvesi yapısında yüksek oranda C vitamini, lif, potasyum ve kalsiyum bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu meyve cildin yaşlanmasını önlüyor, stresi yok ediyor ve vücuda enerji veriyor.

Bünyan Belediyesi tarafından gilaburu meyvesi üzerinde çok ciddi çalışmalar sarf ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarla başta Türkiye kamuoyu olmak üzere diğer ülkelere de tanıtımı sağlandı. Bu durum gilaburunun tıp alanında kullanılması için çalışıldığını ortaya koyuyor.