Gazetecilere damgalı pasaport geliyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına özel damgalı pasaport verilebilmesine yönelik kanun teklifini Meclis'e sundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Gazetecilere damgalı pasaport geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın mensuplarının yurt dışı seyahatlerinde kolaylık sağlanması adına kanun teklifi sundu.

Gazetecilere damgalı pasaport geliyor!

‘Basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz’

Özdemir yaptığı açıklamada, basın mensuplarının yurt dışında görevlerinin daha yapabilmeleri, ihtiyaç duyulan yüksek yetkinliğe sahip medya diplomasisin geliştirilebilmesi için özel damgalı pasaport verilmesinin önem arz ettiğinin altını çizdi.

Yapılan teklifin Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarına da katkı sağlayacağını belirten Özdemir; ‘Günümüzde ülkeler arası rekabette hibrit koşulların derinleşmesiyle beraber enformasyonun önemi de giderek artmaktadır. Basın - medya organları üzerinden bireylerin ve toplumların bakış açılarını tümüyle etkileyebilecek, bununla beraber toplumların ahlaki değerlerini yozlaştırabilecek taktikler her ülke açısından risk oluşturur hale gelmiştir. Bazı terör örgütleri tarafından medya organları üzerinden geliştirilen taktikler artık ülkeler tarafından da diğer ülkelere yönelik olarak profesyonelce kullanılmaya başlanmıştır. Bu yolla, hedef toplumun direncini kırmanın yanı sıra arzu edilen siyasi, askeri ve ekonomik hamle için de yine toplumların manipüle edilerek istenilen düşünce ve tavra sevk edilmeye ve daha ileriki bir aşamada da kendi ülkelerine baskı yapmaları sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu durumda, üretilmiş yalanlar ve maksatlı yönlendirmelere karşı hızlı bir mekanizmayla doğru bilginin yayılması büyük öneme sahiptir. Yalan, çarpıtma, kara propaganda e dezenformasyona karşı doğru bilgiyi yayma konusunda medya diplomasisinin geliştirilmesi ise zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren tüm terör örgütleri ve çevrelerin küresel medya üzerinden Türkiye’yle yönelik eylemlerde bulundukları açıkça görülebilmektedir. Bu şartlar altında Türkiye'nin millî güvenlik hassasiyetleri ile hak ve menfaatlerine hizmet edecek tarzda faaliyet yürütecek sivil ve özel teşebbüsleri de içerisinde bulunduran bir medya diplomasisine ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Bu kapsamda da mesleklerinde 15 yılı doldurmuş ve basın kartına sahip, terör suçlarına bulaşmamış basın mensuplarımıza hususi pasaportların temin edilmesi önem arz etmektedir’ dedi.

Gazetecilere damgalı pasaport geliyor!

Sosyal medya hesabında, basın mensuplarının yanında olduğunu belirten paylaşım yapan Özdemir; ‘15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport verilebilmesine yönelik kanun teklifimizi meclisimize sunduk. Ülkemizin medya diplomasisini daha da güçlendirmesi gerektiği inancıyla hazırladığımız kanun teklifimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. MHP olarak milli birlik ve beraberliğimizde kenetlendiğimiz tüm basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.