Forum AVM İflasın Eşiğinde!

Türkiye'de birçok ilde faaliyet gösteren ve her yıl milyonlarca misafir ağırlayan, Forum AVM'ler, giderlerin azalması ve kâr oranının düşmesi nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Detaylar haberimizde…

Forum AVM İflasın Eşiğinde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren ve yıllık milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Forum AVM’ler iflasın eşiğine geldi. ‘Forum’ adı taşıyan toplamda dokuz AVM için açılan konkordato davası bugün sonuçlandı.

Dört banka mühlet talebine karşı çıktı

Davaya ilişkin detaylar, taraf şirketlerin avukatlarının ve alacaklı bankaların temsilcilerinin mahkeme salonunda yaptıkları savunmalarla şekillendi. Forum AVM'leri adına konuşan avukatlar, 10 şirketin tamamı için kesin mühlet talebinde bulunarak, mali açıdan zor durumda olduklarını ve kurtarma sürecine ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Ancak, alacaklı pozisyonundaki dört bankanın avukatları ise kesin mühlet taleplerine karşı çıktılar. 

Garanti Bankası'nın avukatı, projenin başarılı olma olasılığının düşük olduğunu ve kesin mühlet koşullarının oluşmadığını belirtti. Yapı Kredi Bankası'nın temsilcisi ise, şirketlerin giderlerinin arttığını ve kar oranlarının azaldığını vurgulayarak kesin mühlet taleplerinin reddedilmesini istedi.

İtalyan bankası Unicredit SPA'nın avukatı ise geçici mühlet kararına itiraz ederek kesin mühlet talebinin reddedilmesini talep etti. Akbank'ın avukatı ise konkordato komiseri raporunu kabul etmediklerini belirterek kesin mühlet koşullarının oluşmadığını savundu.

Mahkemede alınan karara göre Toplam 10 şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verilirken, komiser heyetinin görevine devam etmesine karar verildi.

Kesin mühlet kararı verilen 10 şirket ise şöyle;

Multi Erzurum Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi Otuz beş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Yirmi beş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Ankara Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Aydın Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Çamlık Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Gordion Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi İstanbul Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Kapadokya Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Magnesia Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi.