FLAŞ! Kayserispor'a kalıcı transfer yasağı geldi!

Mondihome Kayserispor'un başı yine dertte... Sarı-kırmızılı ekip, yine haksız fesih nedeniyle bu kez 2 dönem kalıcı transfer yasağı aldı. Detaylar haberimizde...

FLAŞ! Kayserispor'a kalıcı transfer yasağı geldi!

Gün geçmiyorki Kayserispor transfer yasağı almasın. Bu sezon özellikle haksız fesihlerden dolayı başı yanan Kayserispor, yine bir haksız fesih sonrası transfer yasağına çarptırıldı. 

Geride kalan sezonun devre arasında Olivier Kemen ile yollarını ayıran Kayserispor, bu futbolcuyla yollarını haksız şekilde ayırması nedeniyle FIFA tarafından 2 dönem kalıcı olarak transfer yasağı aldı. 

Kayserispor'da 3 sezon forma giyen Olivier Kemen, alacaklarının zamanında ödenmemesinden dolayı sözleşmesini 2023 Aralık ayında tek taraflı olarak feshetmişti. 

Bu nedenle FIFA, Olivier Kemen'in sözleşmesinin haksız feshi nedeniyle Mondihome Kayserispor'a 2 dönem kalıcı transfer yasağı getirdiğini duyurdu.

FLAŞ! Kayserispor'a kalıcı transfer yasağı geldi!

Spor Hukukçusu Metin Baykan Kemen takımdan ayrıldıktan sonra, 'Kemen'in sözleşmesini feshetmesinin Kayserispor'a tekil maliyeti çok yüksek olmayacak belki de. Fakat kalıcı bir transfer yasağını da tetikleyebilir.' ifadelerini kullanmıştı.

Baykan'ın tahmini doğru çıktı. Baykan son açıklamasında, 'Bu tahminim maalesef gerçek oldu. FIFA Kemen'in sözleşmesinin haksız nedenle feshi nedeniyle Kayserispor'a iki dönem kalıcı transfer yasağı getirdi. 4 Nisan'da alınmış bu karar az önce FIFA resmi sitesinde yayınlandı. Detaylarını paylaşacağım.. Kulüpten açıklama bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Kayserispor'un Kamerunlu futbolcu Kemen'e 180 bin Euro ödenmemiş maaşının ve 106 bin Euro da tazminatının bulunduğu öğrenildi.