Fırsatçılar yine iş başında

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra Kayseri'de halk büyük korku yaşarken, bir yandan da deprem bölgesinde büyük zorluklar yaşayan depremzedelerin yardımına koştu. Ancak böyle büyük bir felaket karşısında bile insanlığını unutup, durumu fırsata çevirenlerin ortaya çıkması, büyük tepkiye neden oldu.

Fırsatçılar yine iş başında

10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrası fırsatçılar yine ortaya çıktı. Deprem sonrası acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışlarının yaşanması üzerine Ticaret Bakanlığı ülke genelinde denetim başlattı. 
Türkiye son bir asrın en büyük deprem felaketini yaşıyor. 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7,6'lık iki büyük depremde  3 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti 20 binden fazla kişi ise yaralandı. 5 binden fazla binanın yıkıldığı deprem bölgesin için Türkiye büyük bir seferberlik içinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor. Şiddetli artçı depremlerin sürdüğü bölgede vatandaşların binalara girmemesi isteniyor.
Yaşanan büyük depremi fırsata çevirmek isteyenler ise fiyat güncelleme derdine düştü.

Daha önce İzmir ve Elazığ depremlerinde de yaşanılan kira fırsatçılığı bu büyük depremde de yaşandı. Kayseri’de bazı firmaların özellikle su ve unlu mamullerin fiyatlarına fahiş oranda zam yaptıkları haberleri geldi. Öte yandan soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesi için en öncelikli ihtiyaçlardan biri olan battaniyeye yüzde yüz elli zam yapıldığı, ısıtıcı fiyatlarının da benzer şekilde arttığı iddia edildi. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının da arttığına yönelik çok sayıda şikayet geldi.
Şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ticaret Bakanlığı: (Kahramanmaraş merkezli depremler) Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik ülke genelinde denetimler başlatılmıştır.” denildi.