'Filistin, ihanet edenleri unutmayacak'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan 'normalleşme anlaşması'nın, Filistin'in bekası adına kabul edilemedi olduğu ifade edildi.

'Filistin, ihanet edenleri unutmayacak'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, söz konusu anlaşmanın Filistin’in kurtuluşu açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti. Anlaşmanın, Filistin topraklarının İsrail’e peşkeş çekilmesi anlamına geldiğini kaydeden Taş, “Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, Filistin topraklarının İsrail'e peşkeş çekilmesi, Yahudi yerleşimcilerine açılması ve Müslümanların Filistin'den sürülmesi şartlarını taşıyan anlaşmayı asla kabul etmiyoruz. Anlaşmaya imza atarak Filistin davasına ihanet eden Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi ile ona destek veren Arabistan yönetimini de şiddetle kınıyor, haklı davasında Filistin halkının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.” dedi.

 “ABD SİYASETÇİLERİNİ KINIYORUZ”

Öte yandan, ABD başkan adayı Joe Biden’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dair sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu belirten Taş, “Kasım ayında yapılacak olan Amerika Birleşik Devletleri seçimleri öncesi başkan adaylarından Joe Biden’in Aralık 2019'da Türkiye'de Cumhurbaşkanını, muhalefeti destekleyerek görevden uzaklaştırmak istediği fikri yeni piyasaya çıkmış bulunuyor. Bu da bize ABD siyasetçilerinin hala Türkiye'de halkın desteği ile iktidarın oluşmasına razı olmadıklarını ve halka rağmen iktidarı belirlemek istediklerini ortaya koymuş bulunuyor. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak Türkiye'de iktidarın sahibinin milletin iradesi ile belirlendiğini ABD siyasetçilerine hatırlatıyoruz. Millete rağmen iktidar belirlemek isteyen dış güçler ve onların destekçisi iç güçlerin 15 Temmuz 2016'da milletin direnerek iktidarıcanı pahasına nasıl koruduğunu hatırlatıyoruz.” diye konuştu.

“KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DENETLENSİN”

Türkiye’de koronavirüs hasta sayılarının giderek arttığını söyleyen Taş, tedbirlerin artırılması gerektiğine işaret etti. Taş, “Hasta sayısının artmasıyla ölüm sayıları da arttı. Bunun başta gelen sebepleri de özellikle düğün, nişan, cenaze, kutlamalar ve sahillerdeki kalabalıkların sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamaları olduğu gözlendi.Bir diğer sebebin ise işletme sahipleri ile denetçi güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmayıp yapıyor görünmeleri ve ihmalkarlıkları olduğu görülmektedir. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak! Korona virüs için devletin aldığı tedbir kararlarını yerinde bulurken, denetimlerin sıkı takip edilmesinin gerekliliğini de hatırlatıyor, bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.