Feyzioğlu: 'Bu tablodan son derece rahatsız oldum'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı, dünden bu yana Ankara girişinde tutulan baro başkanlarının bulunduğu alana geldi. Feyzioğlu: 'Baro başkanlarımızın 150 metre yürümesi kamu düzenine aykırı görünmemeli.'

Feyzioğlu: 'Bu tablodan son derece rahatsız oldum'

“BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAKTA MAHİRİZ”

Alan girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, “Bu tablodan elbette son derece rahatsız oldum. Baro başkanlarımızın 150 metre yürümesi kamu düzenine aykırı görünüyorsa bundan rahatsızım. Türkiye Cumhuriyetnin kamu düzeni 60 baro başkanının yürümesi ile ihlal olmuyor. Bu eğer engellenmiyorsa ne size bir haber çıkardı, ne de bir karmaşa olurdu. Bir bardak suda fırtına çıkarmakta mahiriz.” diye konuştu..

“KAMU DÜZENİ İHLALİ OLMAYACAĞINI ANLATTIK”

Söz konusu durumun bir an önce düzelmesini beklediklerini söyleyen Feyzioğlu, “Çözecek olan barikatı kaldıracak olan ben olsam tamam. Ama ben çözmeye çalışıyorum. Bunun bir an önce bitmesi lazım. Bundan başka çözüm göremiyorum. Ben hukukçuyum. Kamu düzeni ihlal, olmayacağını anlattık. Demek ki devlette bazı çarklar hızlı dönmüyor.” dedi.

“EĞLENCEDE GEZMİYORUM, SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUM”

16 baro başkanı ile Anıtkabir’de fotoğraf çektirmeleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Feyzioğlu, “Yanyana iki fotoğraf koyup eleştirebilirsiniz. Biz Anıtkabire gelmişken saygı duruşunda bulunmadan ayrılmak içimize sinmedi. O esnada buraya polis barikatlarının geldiğini öğrendik. Başka bir niyetimiz olsa idi, saygı duruşunda bulunan baro başkanlarımız buraya gelmezdi. Ben de 24 saattir bakanlıklarda çalışıyorum. Arkadaşlarımız burada çalışıyor. Ben de bu işi kavgasız, gürültüsüz, burnu bile kanamadan olması için uğraşıyorum. Aramızda bizi eleştirenler olabilir. Ben nerede olduğu mu biliyorum, eğlencede gezmiyorum, sorunu çözmeye çalışıyorum.”

Dün gece boyunca alada bekletilen ancak içeriye battaniye alınmasına izin verilmemesiyle ilgili olarak ise Feyzioğlu, “Battaniye alınmamasını anlamamız da mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Arkalarını dönüp kollarını bağlayarak karşılama yapan baro başkanları Feyzioğlu 'na, "Gölge etme." dedi.