FETÖ'nün merkezi şehitler ormanı oldu

FETÖ/PDY ile olan ilişkileri nedeni ile Boydak Holding'den geri alınan 1 milyon metrekarelik özel ağaçlandırma sahası, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na dönüştürüldü.

FETÖ'nün merkezi şehitler ormanı oldu

ORMANIN İÇİNE VİLLA YAPILDI
 
Kayseri’nin Hacılar İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin yakınında bulunan 1 milyon 30 bin metrekare alan 9 Temmuz 2008 tarihinde Orman ve Su İşleri Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından özel izin ile Boydak Holding’e tahsis edilmişti. Özel ağaçlandırma bölgesi olarak tahsis edilen alan Boydak Holding Hatıra Ormanı adıyla tel örgülerle çevrilmiş ve ağaçlandırılmaya başlanmıştı. Hatıra ormanının bulunduğu hakim bir tepeye ise idari bina adı altında, lüks bir villa yapılmıştı.
 
HEM HOLDİNG, HEM ORMAN GİTTİ
 
FETÖ Terör örgütü mensuplarının 17-25 Aralık tarihlerinde hükümete yönelik giriştikleri yargı darbesinden sonra Boydak Holding’in o dönemdeki sahipleri Hacı Boydak ve Memduh Boydak’ın devlete karşı tutumları, hem Kayseri’nin en büyük holdingin kaderini değiştirdi hem de hatıra ormanının ellerinden alınmasına neden oldu. Orman Müdürlüğü, 22 Haziran 2015 tarihinde holdingin iznini iptal ettirerek, bu bölgeyi kendi sorumluluğuna aldı.
 
FETÖ/PYD Terör örgütünün 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz’da kalkıştığı askeri darbe girişimi, Kayseri’nin Hacılar İlçesi’nde bulunan 1 milyon metrekarelik orman alanının da el değiştirmesine neden oldu.
 
2008 yılında Boydak Holding’e Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alan, holding tarafından tel örgülerle çevrilmiş ve ağaçlandırılmıştı. Boydak Hatıra Ormanı tabelası asılan bölgenin hakim bir tepesine ise holding yönetimi tarafından “idari bina” adı altında lüks bir villa yapılmıştı. Boydakların bazı misafirlerini burada ağırladıkları belirtilirken, 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminden sonra da Kayseri’deki FETÖ toplantılarının burada yapıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. 
 
17 Temmuz’dan sonra kayyuma devredilen Boydak Holding’in o dönemdeki Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile CEO’su Memduh Boydak’ın paralel yapıya destek vermeleri, devlet ve hükümet karşıtı söylemlerde bulunmaları nedeni ile söz konusu sahanın durumu da tartışılır hale geldi. Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü, 22 Haziran 2015 tarihinde holdingin izin tahsis belgesini iptal ederek, sahayı devraldı. 
 
15 Temmuz’da FETÖ’nun darbe girişiminden sonra ise Türkiye’de birçok ilde olduğu gibi Kayseri’de de bazı cadde, sokak ve alanlara 15 Temmuz Şehitleri tabelası asıldı. Bir dönem Boydak Holding Hatıra Ormanı olan 1 milyon 30 bin metrekarelik bu alana da yine Orman İşletme Müdürlüğü’nün kararı ile 15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı adı verilmesi kararlaştırıldı. Yeni tabelası asılan ve doğaseverlerin gidip gezebildiği hatıra ormanı, geçmişte FETÖ toplantılarının yapıldığı bir yer olarak bilinirken, şimdilerde 15 Temmuz şehitlerini hatırlatacak. ÖZEL HABER: ERDİNÇ TEĞMEN