Felahiye'de görüldü!

Kayseri'nin Felahiye ilçesindeki Kayapınar'da aralık ayında meydana gelen olağanüstü görüntüler dikkat çekti. Görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Felahiye'de görüldü!

Kayseri’nin Felahiye ilçesindeki Kayapınar’da olağanüstü bir doğa olayı yaşandı. Aralık ayının sonunda erik ağaçları beklenmedik şekilde çiçek açtı. İklim değişiklikleri nedeniyle meydana gelen olayda vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Felahiye'de görüldü!

Erik ağaçlarının ilkbahar mevsiminde çiçek açması beklenirken aralık ayında çiçek açtı. Bölge halkı erik ağacının çiçek açmasını hayretle karşılarken iklim değişikliği nedeniyle meydana gelen bu olay doğal dengenin bozulmaya başladığını da gösterdi.

Felahiye'de görüldü!

Uzmanlar sonbahar ve kış aylarında ağaçların çiçek açmasının iklim değişikliği nedenine bağlı olarak bu çiçeklerde oluşacak meyvenin ilk hali olduğunu belirtiyor. Bu sebeple önümüzdeki sene ağaçların çiçeklendirilmesinde azalma olmasıyla beraber meyve miktarında da azalma olacağı ifade ediliyor. Uzmanlar bu durumu tarımsal kıtlık olarak nitelendiriyor.