Faiz kararı bugün açıklanacak! Beklenti ne yönde?

Bugün piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Peki, ekonomistlerin tahminleri ne yönde? Detaylar haberimizde…

Faiz kararı bugün açıklanacak! Beklenti ne yönde?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını açıklayacak. TCMB bir önceki toplantıda, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Ekonomistlerin tahmini, politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde şekillendi. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

Piyasa katılımcıları anketi…

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre, cari ay ve üç ay sonrası için beklenti yüzde 50 olarak belirlendi. On iki ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 38,18'den yüzde 37,11'e düştü. Bu durum, piyasa katılımcılarının gelecekte faiz indirimi beklediğini göstermektedir.

Bugün açıklanacak olan faiz kararı, ekonomik göstergeler ve piyasa beklentileri açısından büyük önem taşıyor. Piyasalarda gözler saat 14.00'te yapılacak açıklamada olacak ve kararın ardından gelecek mesajlar dikkatle incelenecek.