FACİA GELİYORUM DİYOR

Kayseri'nin pek çok bölgesinde kalabalık sürüler halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle okula giden çocukları için endişelenen veliler, belediyelerden çözüm istiyor.

FACİA GELİYORUM DİYOR

Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi sokak köpeklerinin saldırıları haline geldi. Sokakta köpekleri konusunda yerel yönetimler ve kamu kurumları bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Vatandaşlar sokak köpeklerinin derhal toplanıp sağlıklı koşullarda yaşayabilecekleri hayvan barınaklarına yerleştirilmesini istiyor. Öyle ki çözülemeyen bu sorun çok sayıda can aldı, onlarca ailenin ocağına ateş düşürdü. Son olarak Gaziantep ve Van’da sokak köpeklerinin saldırıları sonucu gencecik çocuklar yaşamını yitirdi. 


ACI OLAYLAR YAŞANDI
2019 yılında Kayseri'nin Hacılar ilçesinde okul çıkışında sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan liseli 2 öğrenciden Mehmet Özer (14) yaşamını yitirdi, diğeri ise yaralandı. Bu olay hafızalardaki yerini korurken, Kayseri ve ilçelerindeki sokak köpeklerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Sürüler halinde cadde ve sokaklarda gezen köpekler, kış ayı nedeniyle yiyecek bulamayınca insanlara saldırıyor. Belediyelerin ihbar hattına bu konuda pek çok şikayetin geldiği belirtilirken, yetkililerin bu konuda harekete geçmediği görülüyor. 


HER SOKAKTA KÖPEK VAR
Hayvanların toplatılmasına karşı çıkanlar her geçen gün söylemlerini artırırken, sokak köpeği konusunun ciddiyetinin farkında olan kişi sayısı ise bir elin parmağını geçmiyor. Sürüler halinde gezen köpekler, özellikle okul giriş ve çıkışlarında çocuklara saldırıyor. Belediyelerin bu konuda daha aktif rol almasını isteyen vatandaşlar, duyarsızlığa tepki gösteriyor.