Evlenen kadınlarda yeni soyadı düzenlemesi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, birçok maddeden oluşan bir yargı paketi üzerinde çalıştıklarını bildirmesinin ardından, evlenen kadınların soyadlarıyla ilgili yapılacak olan düzenleme ile ilgili detay dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Evlenen kadınlarda yeni soyadı düzenlemesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis başkanlığına sunulacak olan 8. Yargı Paketi’nin detaylarını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamıştı. Düzenlemeler ile ilgili dikkat çeken detay ise evlenen kadınların soyadıyla ilgili düzenleme oldu.

Milliyet’in yaptığı habere göre, ‘Yargı Hizmetlerinin Etkinliğinin Artırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif Taslağı’ Adalet Bakanlığı tarafından son hali verilmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderildi.’ 
Yapılan habere göre yer alan önemli düzenlemeler şöyle özetlendi;

24 Ocak 2024 tarihi itibarıyla evlenen kadınlar, eşinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek. Ayrıca anneye, baba ile çocuk arasındaki soy bağının reddi davasını açma imkânı tanınacak.

Evlat edinenlerin adları, evlatlığın kimliğine ana ve baba adı olarak yazılabilecek. Hapis cezası gerektiren suçlarda ön ödeme miktarının hesaplanmasında bir gün karşılığı olarak belirlenen 30 TL, 100 TL’ye yükseltilecek.
Doğrudan verilen adli para cezalarında kesinlik sınırı 3 bin TL’den 15 bin TL’ye çıkarılacak.

Hükümlünün koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi sağlanacak. Böylelikle, her hükümlü cezasının en az yüzde 40’ını cezaevinde çekecek.