EVİNİZİN SAĞLIK ELÇİLERİ BÜYÜKŞEHİR'DE

Çaba Derneği tarafından düzenlenen Evinizin Sağlık Elçileri Projesi kapsamında Kayseri'ye gelen Balçiçek İlter, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek Kayseri'de gerçekleştirecekleri toplantı hakkında bilgi verdi. Başkan Büyükkılıç, sağlıklı yaşama bilincinin oluşması için azami gayret gösterdiklerini söyledi.

EVİNİZİN SAĞLIK ELÇİLERİ BÜYÜKŞEHİR'DE

Çaba Derneği’nin sağlık elçisi olarak Kayseri’ye gelen Balçiçek İlter, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile bir süre görüştü. 7 Ekim’de düzenleyecekleri toplantıyla ilgili Başkan Büyükkılıç’a bilgi veren İlter, “Evimizin Sağlık Elçileri Projesi için evimiz gibi hissettiğimiz Kayseri’deyiz. 7 Ekim’de sağlık farkındalığının artırılması için Kadir Has Kültür Merkezi’nde bir toplantı yapacağız. Toplantımıza herkesi bekliyoruz” dedi.
 
Sağlığın önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da toplumun sağlıklı yetişmesine yönelik çalışmaları yerel yönetimlerin de en önemli görevlerinden biri olarak gördüklerini söyledi. Sağlıkta farkındalığın artırılması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Çaba derneği tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin sağlıklı yaşama bilincinin oluşmasına katkı sağlaması temennisinde bulundu. 
 
KAYMEK’TEN EĞİTİM SEMİNERİ
 
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, eğitim seminerlerine devam ediyor. Hunat Kültür Merkezi’nde KAYMEK İletişim Eğitmeni Özden Algan tarafından kişisel eğitim semineri verildi.
 
Hunat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde iletişimin önemi vurgulandı ve sağlıklı iletişimin yolları hakkında açıklamalarda bulunuldu. KAYMEK İletişim Eğitmeni Özden Algan, iletişiminin duygu, düşünce, ya da bilgilerin başkalarına anlatılması olduğunu belirtti.
 
Aile içindeki iletişim, sosyal hayattaki iletişim ve iş hayatındaki iletişimle ilgili bilgiler veren Özden Algan, aile içi iletişim ve sosyal hayatın iletişiminde bazı kriterleri insanların kendilerinin koyabileceğini; ancak iş hayatındaki iletişimin daha farklı olduğunu söyledi.
 
BİLİMİ SEVDİREN MERKEZ
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilim Merkezi vasıtasıyla bilimi daha geniş kitlelere sevdirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geleneksel hale getirilen Kayseri Bilim Şenliği’nin 4’üncüsü 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
 
27 Eylül Cuma günü Kayseri Bilim Merkezi’nde başlayacak ve üç gün sürecek olan Kayseri Bilim Şenliği birbirinden farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak. TÜBİTAK 4007 bilim şenlikleri çağrısı kapsamında desteklenen 4’üncü Kayseri Bilim Şenliği, 100’e yakın atölye ile bilim meraklılarını bir araya getirecek.
 
Üç gün sürecek Bilim Şenliği süresince bilim gösterileri, sahne gösterileri, ve farklı temalarda etkinlikler yapılacak. Kimyasal Reaksiyonlar, Volkanik Patlama, Balon Araba, Mini Hortum, Temizlik Robotu, Mikroskop Dünyası, Da Vinci Köprüsü, Manyetik Toplarla Geometri, Origami Atölyesi, Pipet Kulesi gibi pek çok ilgi çekici etkinliğin yapılacağı Bilim Şenliği, 10.00-16.00 saatleri arasında gezilebilecek. BÜLTEN