'Ev ziyaretlerinde mesafe katedemedik'

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte salgının gidişatıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, 'Maske takılması konusunda mesafe aldık. Aynı hassasiyeti ev ziyaretlerinde de bekliyoruz.' dedi.

'Ev ziyaretlerinde mesafe katedemedik'

"VATANDAŞLARIMIZ MASKE KONUSUNDA DUYARLI"

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, gazetemize, kentte salgının gidişatına dair özel açıklamalarda bulundu. Kayseri'de maske takılması konusunda önemli bir mesafe kaydettiklerini belirten Vali Günaydın, "Kayserili vatandaşlarımıza özellikle maske takma konusundaki hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Denetimlere çıktığımızda vatandaşımızın bu konuda duyarlı olduklarını memnuniyetle müşahade ediyoruz. Bu hassasiyetlerini ev ziyaretlerinde de taşımalarını bekliyoruz. Kayseri'de akşam oturmaları, ev ziyaretleri, en büyük sıkıntımız. Lütfen vatandaşlarımız, eş dost, akraba ziyaretlerini, akşam oturmalarını, yemekli ziyaretleri bir müddet ertelesinler. Malumunuz olduğu üzere kışın yaklaşmasıyla birlikte kapalı alanlarda kalma süremiz artıyor. Buralarda ne kadar uzun süre kaşırsak virüsle enfekte olma riskimiz o ölçüde artıyor. O nedenle bu soğuk günlerde akşamları mümkün mertebe ziyaretleri gerçekleştirmeyelim, zorunlu ziyaretlerimizi de kısa sürede tamamlayıp kapalı alanlardan ayrılalım." diye konuştu.

"DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDIK"

26 Kasım'dan itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de denetimlerin artırıldığını belirten Vali Günaydın, AVM başta olmak üzere, pazarlar ve diğer kalabalık alanlarda hafta başına kadar denetimlerin yoğun biçimde sürdürüleceğini ifade etti. Vali Günaydın, "Buralarda kurallara uymayan vatandaşlarımızı ikaz ediyor, ısrarla uymayanlara da cezai işlem uyguluyoruz. Biz, cezai işlem uygulamayı tercih etmiyor ya da istemiyoruz. Arzu ediyoruz ki vatandaşlarımız kurallara uysun, cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmasın." dedi.

"KALABALIK BÜYÜK RİSK"

AVM'lerdeki kalabalık ve teras gibi açık alanlarda yemek yenilmesine dair geçen hafta basına da yansıyan görüntülerle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Günaydın, "Elbette alışveriş ihtiyacınız varsa AVM'ye gideceksiniz ama keyfe keder kalabalığa girersek bu, büyük risk. Buralara zorunlu olarak gitsek bile kısa sürede kalıp ayrılmamız gerekiyor. AVM'lerdeki yeme içme mekanları da bildiğiniz üzere sadece paket servise tabi. Bu paketleri alıp terasta ya da diğer alanlarda açıp yemek mümkün değil, bu durum cezaya tabidir. Vatandaşlarımız buralardan aldığı paket servisleri evlerinde tüketmelidir." ifadelerini kullandı.

"GEREKMEDİKÇE EVDEN ÇIKMAYACAĞIZ"

Kentte, tüm Türkiye'de olduğu gibi riskin devam ettiğini kaydeden Vali Günaydın, "Vaka sayılarımızın arttığı alanlarda zaten tedbirlerimizi artırıyor ve uyarılarımızı yapıyoruz. Bu uyarılarımız hayatımızın her alanlıyla ilgili, dolayısıyla riskin sürekli var olduğunu düşünüp ona göre hareket edeceğiz. Her alanda riskimiz var ama kontrol etmek ve minimize etmek bizim elimizde. Bunun da yolu kurallara uymaktan geçer. Haraketli olmayacağız, gerekmedikçe evden çıkmayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Özel Haber Selma Kara