Ev yapımı domates salçası el yakıyor!

Ev yapımı salça yapımı, yükselen domates fiyatlarıyla el yakıyor. Domates salçası kilosu 10 TL'ye yükselince, vatandaş kara kara düşünüyor. Peki 10 kg domatesten kaç kilo salça elde edilir? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Ev yapımı domates salçası el yakıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev yapımı salça yapımı, yükselen domates fiyatlarıyla el yakıyor. Domates salçası kilosu 10 TL'ye yükselince, vatandaş kara kara düşünüyor. Peki 10 kg domates salçasından kaç kilo salça elde edilir? 

Yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan salçanın yapım aşamasında “kaç kilo domatesten kaç kilo salça çıkar?” sorusu merak edilen bir konu olmuştur. Katkı maddesi kullanmadan doğal bir şekilde salça yapmak, çorbalarda, soslarda, sebze ve et yemeklerinde lezzet ve renk vermesi için kullanılan domatesin kilosu ise vatadanşı şaşırtmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde ev hanımlarının mutfaklarından eksik olmayan lezzetlerden biri olan ev yapımı domates salçası, son dönemde yükselen domates fiyatları nedeniyle el yakmaya başladı. Salçalık domateslerin kilosunun 10 TL'ye dayanması, ev yapımı salça üretme olumsuz etkilemeye başladı.

Vatandaş hem organik, hem de hesaplı olsun diye domates salçasını evde yapmayı tercih ediyor. Ancak, zam furyasından nasibini alan domatesle salça yapmak artık hayal oluyor. Domateslerin hasat döneminde geleneksel salçalar, kış aylarının vazgeçilmezi. Taze domateslerin lezzeti sofralara renk katıyor. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, tarım ürünlerinde de artış gösteriyor. Özellikle salçalık domateslerin kilosunun 10 TL'ye dayanması ev yapımı vatandaşı oldukça zorluyor.

Ev hanımları, genellikle 100 kilo domates alarak evde salça üretimi gerçekleştiriyor. Ancak bu miktarla ortalama olarak 10 ila 15 kilogram arası salça elde edilebiliyor. Ancak yükselen domates fiyatları, bu yılki salça yapımını son derece zorlaştırıyor.

Domates fiyatlarındaki artışların tarım ürünleri ve gıda fiyatlarına direkt etkisi olurken; benzer maliyetlerin de zamdan nasibini alması vatandaşı kara kara düşündürüyor.