Ev sahiplerini ilgilendiriyor… O tarihlere dikkat edin! Yoksa ceza

Kira beyannamesi vermeyen kişilere ceza verilecek. Belirli tarihlerde bu ödemeyi yapmayanlar dikkat etsin. Kayserililer bu tarihlere dikkat edin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Ev sahiplerini ilgilendiriyor… O tarihlere dikkat edin! Yoksa ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kira beyannamesi vermeyen Gayrimenkul sahiplerine ceza verilecek.

Gayrimenkul sahiplerinin kira beyannamesi ödemeleri başladı. Türkiye’de herhangi bir zamanda Gayrimenkul satın almış, oradan gelen kira geliri olan kişilerin, gelirinin bir kısmını Gelir Dairesi Başkanlığı’na beyanda bulunarak devlete vergi ödemesi gerekiyor.

Gelir Dairesi Başkanlığı’na kira geliri vergisi ödemek zorunda olan vatandaşlar arasında Emekliler ve Ev kadınlarının bu ödemelerden muaf tutulacağı açıklandı.

Gayrimenkul sahiplerinin kira beyannamesi ödememeleri durumunda karşılaşacakları ceza-i işlemi Emlak Danışmanı Murat Cihan Maltaş açıkladı. Maltaş, ‘Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Adına gayrimenkul olan ev sahiplerinin kirada olan evleri için kira beyannamelerinin 1 Mart itibariyle vergi dairelerine vermeleri gerekiyor. Mart ayı sonuna kadar vergi dairelerine veya bağlı oldukları mal müdürlüklerine kira beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Aksi takdirde ceza-i işlem ile karşılaşmaları oldukça yüksektir. Bölgemizde de vergi daireleri, ev sahiplerine tebligatlar gönderdiğini öğrendik. Bundan dolayı vatandaşlarımıza önerimiz bir an önce kira beyannamelerinin vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir. Ayrıca emlak ve çevre temizlik vergilerinden, emekli olan vatandaşlarımızın sadece adına bir adet en fazla 200 metrekarelik bir daire olması durumunda kendileri muaftır. Bu kanun aynı şekilde ev kadınları içinde geçerlidir.’ Açıklamaların da bulundu.

Bu açıklamaya göre ev sahiplerinin kira beyannamesi ödemeleri 1 ile 31 Mart tarihleri arasında yapılmalıdır.