ESTA 2200 Bisiklet Festivali'nin startını Başkan Büyükkılıç verdi

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes, sadece kış mevsiminde değil yazın da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonlardan birisi olan ve bir Erciyes klasiğine dönüşen FESTA 2200 Bisiklet Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın verdiği start ile başladı.

ESTA 2200 Bisiklet Festivali'nin startını Başkan Büyükkılıç verdi

Başkan Büyükkılıç, bisikletin önemini vurguladı ve 45 farklı ilden gelerek festivale katılan bisikletlilerle birlikte pedal çevirdi.
 
Bisiklet tutkunları bir kez daha Erciyes FESTA 2200 Bisiklet Festivali’nde buluştu. Dört gün sürecek olan festivalin startını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi.
 
“BİSİKLET DOSTLARI İYİ Kİ VARSINIZ”
 
Büyükşehir Belediyesi önünde 45 farklı ilden gelen bisikletlilere hitap eden Başkan Memduh Büyükkılıç, aynı zamanda bir hekim olarak bisikletin önemini vurguladı ve herkesi teşvik ettiklerini söyledi. Kayseri’nin coğrafi yapısının bisiklet için en uygun şehirlerden olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bu coğrafi avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz. Hava İkmal Millet Bahçesi projemizde çok geniş bisiklet yolları var. Ayrıca Talas 360 projemizde bisiklet güzergahları oluşturuldu” dedi. Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini “Bisiklet dostları iyi ki varsınız” diyerek tamamladı.
 
Daha sonra 45 ilden FESTA 2200 için Kayseri’ye gelen bisiklet dostlarıyla fotoğraf çektiren Başkan Büyükkılıç, festivalin startını bisikletlilerle birlikte pedal çevirerek verdi. FESTA 220 Festivali Büyükşehir Belediyesi-Talas Paraşüt İndirme Alanı etabı ile başladı. Bisikletliler daha sonra Erciyes’e çıkacaklar ve dört gün süresince kamp yapacaklar. Kayseri Bisikletliler Derneği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dört günlük organizasyon kapsamında başta yılkı atlarının bulunduğu Hürmetçi Sazlığı olmak üzere şehir merkezindeki bazı güzergahlar ile Develi’de bisiklet turları yapılacak. 
 
BİSİKLETİN MERKEZİ KAYSERİ OLACAK
 
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin bisiklet sporunun merkezi olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a kapsamlı bir sunum yapıldı.
 
Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkililerince yapılan sunumda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a Kayseri’nin avantajları hakkında bilgiler verildi.
 
Kayseri’nin 2 bin 200 rakımlı Erciyes-Tekir bölgesiyle yükseklik kampları açısından dünya çapında değerlendirilebilecek bir konumda olduğu vurgulanan sunumda alternatif yol ve bisiklet rotaları bulunmasının da Kayseri’yi avantajlı kıldığını belirtildi. Sunumda, Kayseri’nin yol bisikleti, veledrom, dağ bisikleti, downhill, cyclocross ve bisiklet sporunun temeli olan BMX alanlarına uygun coğrafyaya sahip olduğunu da dile getirilerek, Kayseri’ye havalimanı sayesinde tüm dünyadan kolay ulaşımın bulunmasının da altı çizildi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrimizde bisikletin günlük hayatta yaygınlaşması ve Kayseri’nin bisiklet sporunun merkezi haline gelmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.  
 
“GENÇLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başarılı lise öğrencilerinin eğitimlerine destek verilerek farklı alanlarda geleceğin önemli iş insanları olmalarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Talas Gençlik Merkezi’ne ziyarette bulundu. Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin derslerini takip etti ve onlarla sohbet etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi’ne dönüştürülen eski Amerikan Koleji’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gençlik merkezinin her katında bulunan okuma salonları, dijital kütüphaneler, etüt salonları, oyun salonları, konferans salonları ve yatakhaneleri gezen Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin derslerini de takip etti.
 
Büyükşehir Belediyesi olarak sadece fiziki alt ve üst yapıyla ilgilenmediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin her anlamda yetişmiş bireyler olmaları için de önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi. Talas Gençlik Merkezi’nde başarılı öğrencilere fen ve sosyal ilimler ile değerler eğitimi verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Gençlerimiz bizim için çok kıymetli ve onlara elimizden gelen her türlü desteği vererek çağın gerektirdiği şartları sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. BÜLTEN