Esnaf yaz sezonundan umutlu

Türkiye'de geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından duraklama dönemine giren Kayseri esnafı bayram sonrası başlayan yaz sezonundan umutlu. Darbe girişimi sonrası, yaşanan ekonomik belirsizlik, ortadoğuda yaşanan iç savaşlar ve terör olayları nedeni ile zorlu bir kış geçirdiklerini ifade eden Kayseri esnafı, umudunu yaz aylarınna bağladı.

Esnaf yaz sezonundan umutlu

Ülkede yaşanan sıkıntılı ortamın çarşıdaki satışları sekteye uğrattığını söyleyen çarşı esnafı, "Kayserili çarşıya alışveriş yapmaya gelmiyor. Birçok esnaf arkadaşımız dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Hepimiz zor günler geçiriyoruz. Doların yükselmesi, döviz kuru ile alım yapan esnaflarımızın mal alımını etkiledi. Aldıkları malları da satamayan esnaf kepenk indirmek durumunda kaldı. Zorlu bir kış geçirdik. Umuyoruz ki yaz aylarının gelmesi ve gurbetçilerin tatil için şehirlerine gelmesi ile birlikte çarşının canlanmasını umut ediyoruz" dedi.
 
Kış aylarında satışların durduğunu belirten esnaf, "Her sene olduğu gibi bu senede kış aylarında satışların düşük olduğu bir sezon geçirdik. Özelikle hain darbe girişiminin ardından vatandaş bir süre tedirginlik yaşadı. Aradan bir yıl geçmesinin ardından halk yavaş yavaş normale dönüyor. Bayram ile birlikte çarşıda bir hareketlilik oldu. Temennimiz satışların artarak devam etmesi" diye konuştu.
 
AVM'LER YERİNE KÜÇÜK ESNAF
 
Bayram sonrası gurbetçilerin memleketlerine gelmesi ve  düğün sezonunun başlaması  ile esnafta bir hareketlilik başlayacağını dile getiren esnaf, "Düğün, nişan, sünnet gibi özel gün merasimleri için yapılan alışverişler yaz sezonun başladığının göstergesidir. Çarşıda binlerce ürün var. Türkiye'nin en çok ürün çeşidine sahip çarşılarından biriyiz. Kayserililer aradığı herhangi bir ürünü buradan bulabilir. Yeter ki AVM'ler yerine bizi tercih etsinler" dedi. ÖZEL HABER: Yasemin SERBEZ