ERÜ'de kamera gerginliği büyüyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencileri, sınavlarda kamera zorunluluğunun kaldırılmasında ısrarcı. Öğrenciler Rektörlük binası önünde bir araya geldi.

ERÜ'de kamera gerginliği büyüyor

Erciyes Üniversitesi Öğrencileri, sınav yönergesinde ilan edilen sınavlarda kamera zorunluluğuna dair Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’nün önünde bir araya geldi. Sınavlarda kamera zorunluluğunun kaldırılmasını isteyen öğrenciler rektör yardımcısı ile görüştü. Erciyes Üniversitesi öğrencileri kamerasız sınav talebinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Günlerdir Twitter’dan yönergenin değişmesi ve kamera zorunluluğunun kaldırılması için eylemler düzenleyen öğrenciler, sorunlarını rektörlüğe iletmek için bir araya geldi. Talebin ardından rektör yarımcısı öğrencilerin seçtiği temsilciler ile görüşmeyi kabul etti.


"KARAR YÖK'ÜN"
Yaklaşık bir saat süren görüşmede öğrenciler sınavlara katılacak teknik ekipmanı olmayan öğrencilerin durumları düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini iletti. Rektör yardımcısı, kamera zorunluluğuna YÖK’ün karar verdiğini, rektörlüğün yetkisinin olmadığını, ifade etti.


Görüşme sonrası ortak karar alan ERÜ öğrencileri, #yökesoruyoruz ve #kararvereru hastag çalışması başlatacak. 13 Ocak Çarşamba günü basın açıklaması ile öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için taleplerinden vazgeçmeyeceklerini kararlaştırdı.

Haber Merkezi