ERÜ'yü kazananlar dikkat!

Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) yerleşen adaylar için kayıt işlemleri kılavuzu yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

ERÜ'yü kazananlar dikkat!

Üniversite adayları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ülkenin dört bir yanından binlerce genç, üniversite kayıt işlemlerinin yayımlandığı haberiyle birlikte geleceklerini şekillendirecek adımı atmaya hazırlanıyor. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) de kayıt işlemleri için detaylı bilgileri yayımladı.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 28 Ağustos- 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden kayıt yaptıracak.

ERÜ'yü kazanan öğrenciler online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden ise http://obisis.erciyes.edu.tr adresine girerek yeni kayıt bölümünden 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklar.

Kayıtlarla İlgili Önemli Not: 

- Erciyes Üniversitesi'ne yeni kayıt olan öğrenciler öncelikle e–devlet üzerinde kayıt  yaptıracaklardır. E-devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrenciler OBİSİS'ten kayıt yaptırabilecek. E-devlet veya OBİSİS üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin herhangi bir kayıt evrağını üniversiteye teslim etmelerine gerek yoktur.

- YKS sonucunda ERÜ Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan veya Lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar Online kayıt sistemi üzerinden online kayıt bölümünden kayıt yaptıracak.

Ayrıca, üniveristeden yapılan açıklamada öğrencilerin 29 Aralık 2023 tarihine kadar Lise Diplomalarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na getirmemeleri durumunda kayıtlarının silineceği belirtildi.

ERÜ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ve e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar obisisten online kayıt bölümünden kayıt yaptıracaklardır. Mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Diplomalarını getirmemeleri durumunda Kayıtları silinecektir."

2023 YKS ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine !!!

Havacılık Yönetimi, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümleri için İstenenler Belgeler:

1-)Adli Sicil Kaydı veya Adli sicil arşiv kaydı bulunmamak.

2-)Mesleğini icra etmesine engel oluşturacak bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, psikiyatri vb.)

Raporlarını ve adli sicil kaydını e-devletten alan öğrencilerin evraklarının asıllarını göndermelerine gerek yoktur.

Kayıt yapacak öğrencilerin yukarıda belirtilen iki belgenin taranmış halini [email protected] adresine mail olarak iletmeleri ve asıllarını da kargo ile Erciyes Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi A Blok Merkez Kampüs Talas Yolu 38039 Melikgazi/KAYSERİ adresine iletmeleri gerekmektedir.

2023 - YKS Öğrenci Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ