ERÜ Teknofest İzmir'de! - Üniversite haberleri

TEKNOFEST İzmir'de yılın son buluşması gerçekleşti. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) burada da projelerini sergiledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ERÜ Teknofest İzmir'de! - Üniversite haberleri

TEKNOFEST İzmir'de yılın son buluşması gerçekleşti. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) burada da projelerini sergiledi.

Yılın son TEKNOFEST etkinliği İzmir Çiğli Havaalanı'nda başladı. ERÜ öğrencilerinin de projelerini sergilediği alanda, teknolojinin geleceğine dair renkli görüntüler oluştu.

TEKNOFEST İzmir'deki ERÜ standının yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Bir önceki TEKNOFEST'te ERÜ'nün hazırladığı simülatör inek oldukça ilgi görmüştü. TV 100'e konuşan, ERÜ Dr. Öğretim Üyesi İmdat Orhan, ineğin teknoloji ile bağını anlattı. Vatandaşların 'bu ineğin teknolojiyle alakası ne?' diye şaşırdıklarını belirten Orhan, "Teknoloji bu ineğin hazırlanış evresinde. Çünkü 3 boyutlu tarama ve yazdırma tekniklerini kullanarak ineğin memesinin modellenmesi, modellendikten sonra kalıpları oluşturularak gerçek memeye yakın memenin üretilmesini sağladık ve bu maket üzerinde birleştirdik. Böylelikle sağılabilir bir inek simülatörü gerçekleştirdik." dedi.

TEKNOFEST, gençlerin teknoloi alanındaki yeteneklerini sergilemeleri ve geleceğin teknolojik alandaki gelişimlerine katkı sağlaması açısından önemli bir platform şmkanı sağlıyor.